sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ DEPREMZEDELER ÝÇÝN GÝYSÝ MARKET AÇTI

  •  27 Þubat 2023 Pazartesi 14:19

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, 11 ili etkileyen yýkýcý depremler nedeniyle aðýrlýklý olarak Hatay ve Kahramanmaraþ’tan göç ederek Akdeniz ilçe sýnýrlarýna yerleþen afetzede vatandaþlar için hazýrladýðý ’Giysi Market’ hizmete açýldý.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, 11 ili etkileyen yýkýcý depremler nedeniyle aðýrlýklý olarak Hatay ve Kahramanmaraþ'tan göç ederek Akdeniz ilçe sýnýrlarýna yerleþen afetzede vatandaþlar için hazýrladýðý 'Giysi Market' hizmete açýldý.

Akdeniz Belediyesi, tüm ülkeyi yasa boðan deprem felaketi nedeniyle yaþadýklarý kentleri terk etmek zorunda kalan depremzede vatandaþlar için baþlattýðý yardým seferberliðini aralýksýz sürdürüyor. Tüm imkânlarýný seferber eden Akdeniz Belediyesi, Kýzýlay iþbirliðinde Giyim Marketi kurdu. Hayýrseverler iþ insanlarý ve vatandaþlarýn desteðiyle toplanan sýfýr giysiler, Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü tarafýndan belediye hizmet binasý yanýna kurulan çadýrlara konuldu. Akdeniz Kaymakamlýðýndan aldýðý resmi yazýyla depremzede olduðunu gösterir belge getiren vatandaþlar, konferans salonunda kayýt yaptýktan sonra ihtiyacýný duyduðu kýyafetleri alabiliyor.

"Deprem maðduru vatandaþlarýmýzýn yanýndayýz"

Sýraya giren depremzede vatandaþlarla sohbet ederek taziye ve geçmiþ olsun dileklerini ileten Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, "Giyim Marketimiz þu an çalýþýyor. Belediyemiz konferans salonunda sistemimizi kurduk. Kayýtlar alýnýyor, Valilik ve Kaymakamlýk sistemlerine þifre ile baðlandýk. Depremzede tüm vatandaþlarýmýzý konferans salonunda aðýrlýyoruz. Bilgisayarda kayýtlarýna bakýlýyor, oradan barkod numaralarýyla çadýrlara alýnýyorlar. Burada personel arkadaþlarýmýz, kadýn-çocuk, genç-yaþlý iç ve dýþ sýfýr giyim malzemelerini depremzede insanlarýmýza teslim ediyor. Allah devletimize zeval vermesin. Belediyemiz ve Kýzýlay'ýn imkânlarý, giyim firmasý sahipleri ve STK'larýn iþbirliðiyle depremzede vatandaþlarýmýzýn yanýndayýz" diye konuþtu.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
SÜPER LÝG’DE 2024-2025 SEZONU 9 AÐUSTOS’TA BAÞLAYACAK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.