sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

"BELEDÝYE ÝNANILMAZ BÝÇÝMDE ÖRGÜTLENMÝÞ"

  •  25 Þubat 2023 Cumartesi 09:36

CHP Yoksulluk Dayanýþma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Mersin Büyükþehir Belediyesinin kentte aðýrladýðý depremzedeler için oluþturduðu yaþam alanlarýný ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin daveti üzerine kente gelen CHP Yoksulluk Dayanýþma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Büyükþehirin deprem sonrasý atýlacak adýmlar ve yapýlacak çalýþmalar için STK'lar, yöre dernekleri, odalar, sendikalar ve iþ insanlarýyla gerçekleþtirdiði buluþmalara katýldý. Ardýndan Büyükþehirin kentte aðýrladýðý depremzedeler için hayata geçirdiði çalýþmalarý da yerinde inceleyen Foggo, yetkililerden bilgi aldý. Büyükþehir tarafýndan depremzedeler için yaþam alanýna dönüþtürülen Tarsus Gençlik Kampý, Berdan Konuk Evi, Yeniþehir Fuar Alaný ve Davultepe Öðrenci Yurdu'nu ziyaret eden Foggo, depremzedelerle sohbet etti, alanlarý gezerek incelemelerde bulundu. Büyükþehir'in koordinesinde depremzedeler için ekmek yapan ve örgü ören kadýnlarla da bir araya gelen Foggo, bu eylemin, dayanýþmanýn en büyük örneði olduðunu vurguladý.

"Belediye inanýlmaz biçimde örgütlenmiþ"

Büyükþehirin kent genelinde gerçekleþtirdiði çalýþmalarý takdir eden Foggo, "Çok acý bir olay yaþadýk ve bu acý hepimizde devam ediyor. 400 binin üzerinde depremzedenin burada olmasý, ‘Nasýl olacak, acaba belediye ne yapacak, biz ne yapabiliriz?' düþüncesiyle Mersin'e geldim, ama belediye inanýlmaz biçimde örgütlenmiþ. Hemen depremzedeleri yerleþtirecek alanlar oluþturulmuþ. Mesela Fuar Alaný'na gittim. Fuar Alaný hemen odalara bölünmüþ ve depremzedelerin rahat edebileceði bir þekle çevrilmiþ. Ama sadece onunla da kalmamýþlar. Çocuklar için alanlar yapmýþlar. Orada görev yapan psikologlar var, saðlýk odasý var. Ýnsanlarýn kaydý alýnýyor, gýda, saðlýk, ilaç gibi ihtiyaçlarý gideriliyor" ifadelerini kullandý.

"Tarsus'ta da insanlara rahat edebilecekleri alanlar oluþturulmuþ"

Berdan Konuk Evi ve Tarsus Gençlik Kampýna da gittiðini belirten Foggo, insanlarýn rahat edebilecekleri yaþam alanlarýnýn oluþturulmasýnýn kendisini çok memnun ettiðini söyleyerek, "Tarsus'ta da, insanlara rahat edebilecekleri alanlar oluþturulmuþ. Ama en önemlisi, deprem sonrasý oluþan travmaya iliþkin psikologlar destek veriyor. Orada da çocuklar için alanlar oluþturulmuþ" ifadelerini kullandý. Depremden hemen sonra inanýlmaz bir dayanýþma oluþtuðuna dikkat çeken Foggo,"Tarsus'ta da kadýnlar ekmek yapýp depremzedelere daðýtýyorlar. Çocuklara kazak, atký ve þapka örüyorlar. Bunu da dayanýþma ruhuyla yapýyorlar. Bunun çok önemli olduðunu düþünüyorum" diye konuþtu.

 

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
SÜPER LÝG’DE 2024-2025 SEZONU 9 AÐUSTOS’TA BAÞLAYACAK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.