sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BELEDÝYENÝN VERDÝÐÝ GIDA KOLÝSÝ HÝZMETÝ, DEPREMZEDELERÝN SOFRALARINA AÞ OLUYOR

  •  23 Þubat 2023 Perþembe 12:19

Mersin Büyükþehir Belediyesi, deprem bölgelerinden þehre gelerek Mersinlilere misafir olan ya da ev kiralayýp konaklayan depremzedeler için gýda kolisi desteðini baþlattý.

Mersin Büyükþehir tarafýndan bugüne kadar toplam 2 bin aileye gýda kolisi desteði saðlandý ve vatandaþlar ihtiyaç duymalarý halinde 'Teksin' uygulamasý üzerinden baþvuru yaparak, destekten faydalanabiliyor.

6 Þubat depremlerinin ardýndan tüm birimlerini seferber ederek hem Mersin'de hissedilen depremden etkilenen insanlara hem farklý illerden þehre gelen depremzedelere hem de deprem bölgelerine desteklerini ulaþtýran Büyükþehir Belediyesi, bu kez de vermeye baþladýðý gýda kolisi hizmeti ile vatandaþlarýn sofralarýna aþ oluyor. Gýda kolilerinin içerisinde pirinç, bulgur, mercimek, kuru fasulye, nohut, makarna, þehriye, irmik, un, çay, zeytin, salça, yað, reçel, þeker ve tuz olmak üzere toplam 16 temel ihtiyaç malzemesi yer alýyor.

“Bugüne kadar yaklaþýk 2 bin aileye koli ulaþtýrdýk”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý Sosyal Yardýmlar Þube Müdürü Özlem Yaþar, “6 Þubat depremlerinden sonra Büyükþehir Belediyesi olarak hem ilimizde hem de deprem bölgesinde aktif çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Þehir merkezimizde baþlattýðýmýz ve yürüttüðümüz bir koli hizmetimiz var. Depremden etkilenip Mersin'e gelen, bir tanýdýðýnýn yanýna sýðýnmýþ olan ya da kendisi ev kiralamýþ olan depremzedelere koli ulaþtýrýyoruz. Bunun için de 185 üzerinden talep oluþturmalarýný istiyoruz. Talep oluþturan herkese gýda kolimizi ulaþtýrýyoruz” dedi. Kolinin içeriði hakkýnda da bilgiler veren Yaþar, “Kolilerimizde 16 kalem temel ihtiyaç malzemesi var. Pirinci, yaðý, bulguru makarnasý gibi. Bugüne kadar yaklaþýk 2 bin aileye ulaþtýrdýk, ulaþtýrmaya devam edeceðiz” diye konuþtu.

Yaþar, Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak hem deprem bölgesine hem de Mersin'e gelen depremzedelere verdikleri hizmetler hakkýnda da detaylý bilgiler paylaþarak, “Sosyal Hizmetler Dairesi olarak depremin ilk saatlerinden itibaren Mersin'de çorba ikram ederek baþladýk. Çorbamýz hazýrdaydý, ilimizde depremden etkilenenlere çorba ikram ettik. Hemen ertesi gün mobil mutfak týrýmýz Samandað'da hizmete baþladý. Burada günde 5 bin çorba, 4 bin 400 civarýnda yemek üretiyoruz. Oradaki depremzedelere hizmet veriyoruz. Mersin ve Tarsus aþhanemiz hizmetteydi, buna ek olarak Silifke, Anamur ve Erdemli'de mutfaklar oluþturduk, orada da yemek üretiyoruz. Günlük yaklaþýk 22 bin kap yemek üretiyoruz ve depremzedelere ulaþtýrýyoruz” þeklinde konuþtu.

Özellikle toplu yaþanan alanlara toplu yemek gönderdiklerini de aktaran Yaþar, Büyükþehir Belediyesinin Mersin'de toplam 7 dayanýþma noktasý olduðunu vurguladý. Yaþar, “Silifke, Kýzkalesi, Erdemli, Mersin ve Tarsus olmak üzere 7 noktada. Bu noktalarda hem baðýþ kabul ediyoruz hem de ihtiyaç sahiplerine mama, bez, ýslak mendil, hijyen malzemeleri, giysi olmak üzere temel ihtiyaçlarýný elden teslim ediyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.