sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÝSTÝKLAL CADDESÝNDE 2. ETAP ÇALIÞMALARI BAÞLIYOR

  •  23 Þubat 2023 Perþembe 11:53

Mersin Büyükþehir Belediyesince, yenileme çalýþmalarý çerçevesinde Ýstiklal Caddesinde 2. Etap çalýþmalarýna baþlanacaðý bildirildi.

Çalýþmalar nedeniyle belirli bir süre araç trafiðine kapatýlacak olan caddede, ilk olarak altyapý yenileme ve asfaltlama iþlemleri tamamlanacak. Sonrasýnda kaldýrým düzenleme, aðaçlandýrma, ýþýklandýrma ve kent mobilyalarý iþlemleri tamamlanarak, cadde vatandaþlarýn kullanýmýna sunulacak.

“Ýstiklal Caddesini eski canlý günlerine kavuþturmak istiyoruz”

Çalýþma hakkýnda bilgi veren Etüt ve Projeler Dairesi Baþkanlýðý mimarlarýndan Þeyda Kaymaz, “Ýstiklal Caddesinin ikinci etap çalýþmalarý çerçevesinde, Hastane Caddesi kavþaðý ile Özgür Çocuk Parký kavþaðý arasýndaki kýsým, 23 Þubat 2023 tarihi itibariyle araç trafiðine kapatýlacak ve caddede altyapý çalýþmasý baþlayacak. Sonrasýnda ise yaðmur suyu drenaj hattý yenileme çalýþmasý ve kaldýrým düzenleme iþlemleri devam edecek” dedi.

Hizmete sunulan birinci etabý, vatandaþlar ve çevre esnafý tarafýndan büyük beðeni alan Ýstiklal Caddesinin ikinci etap çalýþmasý içerisinde, altyapý ve kaldýrým düzenleme çalýþmalarýnýn yaný sýra, aydýnlatma sisteminin de modern bir þekilde dizayn edileceðini kaydeden Kaymaz, kent mobilyalarýnýn, çöp kutularýnýn ve aðaç altý ýzgaralarýn da yenilenmesiyle, Ýstiklal Caddesi çevresinin daha çaðdaþ bir görünüme ulaþtýrýlacaðýný söyledi.

Kaymaz, mayýs ayý içerisinde tamamlanarak Mersinlilerin kullanýmýna açýlmasý hedeflenen ikinci etap çalýþmanýn amacý hakkýnda ise “Burada bizim asýl hedefimiz, kent belleðinde önemli bir yer edinen Ýstiklal Caddesinin eski canlý haline yeniden kavuþmasý ve dolayýsýyla esnafa katký saðlamasý. Ayrýca buradaki yaya sirkülasyonunu artýrarak, vatandaþlarýmýza daha konforlu yeþil alanlar oluþturmak ve mevcut yeþil alaný da korumak istiyoruz” ifadelerini kullandý.

Hastane Caddesi kavþaðý ile Özgür Çocuk Parký kavþaðý arasýnda gerçekleþecek olan Ýstiklal Caddesi ikinci etap çalýþmalarý dolayýsýyla sürücüler, Büyükþehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarýnda yer alan alternatif güzergahlarý kullanabilecek.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.