sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER: "ADIYAMAN’DA 670 KONTEYNERLÝK BÝR KENT PLANLIYORUZ"

  •  21 Þubat 2023 Salý 12:36

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Adýyaman’da 670 konteynerlik bir kent planladýklarýný söyledi. Seçer, söz konusu konteyner kentte sahra hastanesinden sosyal alanlara kadar her þeyin planlandýðýný dile getirdi.

Baþkan Seçer, deprem sonrasýnda bölgede ve kentte gerçekleþtirdikleri çalýþmalar hakkýnda özel bir televizyonda açýklamalarda bulundu. Büyükþehir belediyelerinin depremden etkilenen bazý illerin çalýþma sahasý olarak paylaþtýrýldýðýný ve Mersin'in de Adýyaman'dan sorumlu olduðunu söyleyen Seçer, ayný zamanda diðer illere de desteðin sürdüðünü ifade etti. Seçer, "Bizimle beraber partimize mensup 23 belediye, Aydýn Büyükþehir, il belediyeleri olarak Bolu, Burdur, bunlar da bize dahil edildi ve ilçe belediyeleri ile beraber Adýyaman'da çalýþmalara baþladýk. Arkadaþlar bir keþif çalýþmasý yaptý. Barýnma sorunu çok öncelikli, hijyen sorunu ortaya çýkacak. Saðlýk sorunu, bulaþýcý hastalýklar. Oradaki kamu kurumlarýyla, yetkililerle, yerel yönetimlerle bir iliþki halinde bu çalýþmalarý þu ana kadar zaten baþlattýk, sürdürüyoruz" dedi.

“Adýyaman'da 670 konteynerlik bir kent yapma planýmýz var”

Barýnma sorununun diðer illerde olduðu gibi Adýyaman'da da öncelikli sorun olduðunu ifade eden Seçer, "Orada bir barýnma sorunu olduðu için ilk etapta 670 konteynerlik bir kent yapma hazýrlýðý baþladý. Makineler çalýþmaya baþladý, 80 dönüm bir alanda çalýþmalarý sürdürüyorlar. Çok kýsa zamanda etap etap yapýlacak. Bu soðuk kýþ günlerinde vatandaþlarýmýza konut yapýlana kadar, bir konuta alýnana kadar, bir an önce daha yaþanabilir mekanlarýn saðlanmasý lazým” diye konuþtu.

Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak bütün imkanlarý seferber ettiklerini belirten Seçer, “Yetiþiyoruz. Hiç sorun yok. Ortada çok acý bir tablo var. Deprem bölgesindeki 10 ilin burayla çok sýký baðlarý var. Akrabalýk iliþkileri var. Biz ilk hafta Genel Baþkanýmýz Kemal Kýlýçdaroðlu'nun baþkanlýðýnda, belediye baþkanlarýmýzla, bir heyetle o bölgeleri gezdik. Sonradan da Ýstanbul, Ankara, Mersin, Ýzmir bütün belediyelere görev alanlarý pay edildi. Bize de Adýyaman verildi ama hala Hatay'da çalýþmalarýmýz sürüyor. Orada da þu anda bir çadýr kent çalýþmamýz var” diye konuþtu.

Yapacaklarý konteyner kent alanýnda sahra hastanesi ve sosyal alanlar olacaðýnýn bilgisini veren Seçer, “Bizim planladýðýmýzda sahra hastanesi bile var. Hatta sahra hastanesini uluslararasý bir kuruluþ döþeyecek. Sosyal alanlar var, spor alanlarýndan kreþlere, okuma salonlarýna, mescidine her þeyine kadar muazzam planlama yaptýk. Diðer belediyelerimizle imece olarak bu iþi gerçekleþtireceðiz” þeklinde konuþtu.

Mersinli vatandaþlarýn, depremi yaþayan illerdeki vatandaþlarla da akrabalýk iliþkilerinin çok fazla olduðunu kaydeden Seçer, “O 10 ilden, her ilden burada insanlar yaþýyor. Onlarýn yanýnda kalýyor, bizim misafirimiz, Valilik yerleþtirmiþ, otellerde kalýyor. Þimdi orada bir daha deprem olur endiþesi ile evi saðlam dahi olsa hem zarar gören, yýkýlan ya da kýsmen zarar gören herkes can havliyle kendini buraya attý” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.