sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE DEPREMZEDELER ÝÇÝN 7 DAYANIÞMA MERKEZÝ KURULDU

  •  21 Þubat 2023 Salý 10:43

Mersin Büyükþehir Belediyesince, yaþanan deprem felaketinin ardýndan yurtlarýndan ayrýlmak zorunda kalýp kente gelen depremzedeler için çeþitli noktalara 7 dayanýþma merkezi kurulduðu bildirildi.

Mersin merkez, Erdemli, Tarsus ve Silifke'de yer alan toplam 7 dayanýþma merkezinde hem Büyükþehir Belediyesinin temin ettiði hem de vatandaþlarýn baðýþ yaptýðý ürünler yer alýyor. Depremzedeler, deprem bölgesinden geldiklerini gösteren belgeyi göstererek kýyafet, iç çamaþýrý, bebek bezi, bebek mamasý, hijyen malzemesi, ayakkabý, terlik gibi acil ihtiyaç ürünlerinden dilediðini alabiliyor.

Dayanýþma Merkezleri; Forum Okuma Salonu, Güvenevler Mahallesi 1912 Sokak, Meral Apartmaný, Mersin Büyükþehir Belediyesi Kongre Merkezi Kent Konseyi, Mersin Þehirler Arasý Otobüs Terminali, Erdemli Merkez Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarý, Kýzkalesi Mahallesi Eski Kýz Kalesi Belediyesi, Silifke Otogarý, Tarsus Fevzi Çakmak Mahallesi Adana Bulvarý olmak üzere toplam 7 adreste vatandaþlara hizmet veriyor.

Vatandaþlar, Büyükþehir Belediyesinin depremzedeler için kurduðu 'www.birizberaberiz.org' sitesinden diledikleri kategoride baðýþta bulunabilir.

“Mersin genelinde 7 dayanýþma merkezimiz var”

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardýmlar Þube Müdürü Özlem Yaþar, “Büyükþehir Belediyemiz depremin ilk saatlerinden itibaren bütün alanda hem deprem bölgesinde hem depremden etkilenerek ilimize gelen vatandaþlarýmýza desteðini sundu, kapýlarýný açtý. Dayanýþma merkezleri oluþturduk. Mersin genelinde 7 dayanýþma merkezimiz var. Bu noktalarýmýzda hem baðýþ kabul ediyoruz hem de depremden zarar görüp ilimize gelen vatandaþlarýmýza ihtiyaçlarýný mümkün olduðunca ulaþtýrýyoruz. Bundan faydalanmak için de kendilerinin deprem bölgesinde ikamet ettiklerine dair belgeyi göstermelerini istiyoruz. Bunun karþýlýðýnda da kiþi kýyafet, hijyen malzemesi, bebek bezi gibi ihtiyaçlarýný veriyoruz” dedi.

Hayýrseverlere çaðrýda bulunan Yaþar, “Bebek bezi, hijyen malzemeleri ve özellikle kullanýlmamýþ iç çamaþýrý, çorap, kýyafet getirmeleri konusunda bize destek verebilirler. Biz ihtiyaç sahiplerine oluþturduðumuz noktalardan desteðimizi sunuyoruz. Misafir ettiðimiz depremzedeler için yaþam alanlarý oluþturduk. Orada 3 öðün yemekleri ve diðer ihtiyaçlarý karþýlanýyor. Ayrýca o yerlerde yine kiþisel ihtiyaçlarýný da karþýlýyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.