sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

6.4 BÜYÜKLÜÐÜNDEKÝ DEPREME EVDE YAKALANAN VATANDAÞ O ANI GÖZYAÞLARI ÝLE ANLATTI

  •  21 Þubat 2023 Salý 09:35

Hatay’da meydana gelen 6. Hatay’da meydana gelen 6.4 büyüklüðündeki depremin kuvvetli hissedildiði Mersin’de bazý vatandaþlar ateþ baþýnda beklemeye baþladý. Depreme evde yalnýzken yakalanan Durdane Nergiz, o anlarý gözyaþlarý arasýnda anlattý.

Merkez üssü Hatay'ýn Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüðündeki deprem, Hatay'ýn yaný sýra Kahramanmaraþ, Osmaniye, Adana ve Mersin'de de þiddetli þekilde hissedildi. Diðer illerde olduðu gibi Mersinliler de panikle sokaða kaçýþtý. Erdemli ilçesinde de vatandaþlar evlerinden çýkarak dýþarda beklemeye baþladý. Bazý vatandaþlar ateþ yakarak ýsýnmaya çalýþtý.

Depreme evde yakalanan Durdana Nergiz, o anlarý anlattý. Nergiz, "Hemen kendimi kanepenin yanýna attým. Evde kimse yoktu, eþim ve çocuklarým dýþardaydý. Sonra burasý emniyetli deðil diye yatak odasýna gittim, yataðýn yanýna yattým. Çocuklarým aradý, 'Sakýn eve gelmeyin' dedim. 'Çok sallanýyor' dedim. Çok kötüydü. Çok uzun sürdü. Çocuklarým eve benim için gelirse ne olur diye onu düþündüm" diyerek gözyaþý döktü.

Deprem sonrasýnda binadakilerle aþaðý indiklerini aktaran Nergiz, ateþ yaktýklarýný ve beklemeye baþladýklarýný kaydetti.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE EMEKLÝLER YAZI ’BAHAR ÞENLÝÐÝ’ ÝLE KARÞILADI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 19 MAYIS AYAK TENÝSÝ TURNUVASI DÜZENLÝYOR

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.