sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMZEDELERÝN TEMÝZ SU ÝHTÝYACI KARÞILANIYOR

  •  20 Þubat 2023 Pazartesi 11:55

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, depremin olduðu ilk günden itibaren seferberlik halinde afetin yaralarýný sarmaya çalýþýrken, Kýrýkhan’da depremzede vatandaþlara temiz su temin ediyor, yeraltý içme suyu hatlarýný da yeniliyor.

Deprem felaketi ile birlikte bölgede en çok ortaya çýkan ihtiyaçlardan birisi de temiz içme suyu temininde yaþanan sýkýntý oldu. Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'ýn talimatý üzerine, onlarca iþ makinesi ve arama-kurtarma faaliyetine katýlacak personelin yaný sýra, bölgede yaþayan vatandaþlarýn hem içme suyu hem de temizlik ve hijyen amaçlý su ihtiyaçlarýný karþýlamak üzere birçok personel ile 2 arazöz görevlendirildi.

Depremzedelere temiz içme suyu ulaþtýrýlýyor

Hemen bölgeye hareket eden Park ve Bahçeler Müdürlüðü ekipleri, depremden etkilenen yerlerden biri olan Hatay Kýrýkhan'da, depremin ilk gününden itibaren arazözler yardýmýyla depremzede vatandaþlara temiz ve saðlýklý içme suyu ulaþtýrmaya devam ediyor. Görevli ekipler, Kýrýkhan ilçesine kurulan sahra hastanesinin yaný sýra, çadýrlarda barýnan binlerce afet maðduru vatandaþa da ulaþarak içme suyu ihtiyaçlarýný karþýlýyor.

Yollardaki molozlar alýnýyor, seyyar tuvaletler daðýtýlýyor, çöpler toplanýyor

Fen iþlerine baðlý ekipler de bir yandan Kýrýkhan'da yollardaki moloz ve atýklarý kaldýrýp cadde ve sokaklarý trafiðe açýyor, sarsýntýlarda zarar gören yeraltý içme suyu hattýný yenileme çalýþmasý yapýyor. AFAD'ýn, Kýrýkhan'da kurduðu çadýr kentte fosseptik çukuru kazan ve ihtiyaç duyan bölgelere seyyar tuvaletler taþýyan ekipler, alt temel malzeme nakli ve yol düzenlemesi gerçekleþtirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüðü ekipleri de kamyonlar yardýmýyla bölgeden her gün tonlarca çöpü toplayýp ilçeden çýkarýyor.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
SÜPER LÝG’DE 2024-2025 SEZONU 9 AÐUSTOS’TA BAÞLAYACAK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.