sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE GÖNÜLLÜLER DEPREMZEDELER ÝÇÝN TEK YÜREK OLDU

  •  20 Þubat 2023 Pazartesi 11:35

Mersin Büyükþehir Belediyesi, depremzedeler için oluþturduðu barýnma alanlarýnda ve yardýmlarýn bölgeye ulaþtýrýldýðý tesislerde yüzlerce gönüllü ile çalýþýyor.

Deprem haberinin ardýndan bölgeye gidemeyen ama depremden etkilenen insanlara destek olmak isteyen vatandaþlar, Büyükþehir Belediyesi ile el ele verdi.

Ýhtiyaç olan her noktada Büyükþehir Belediyesinin ekiplerine destek olan gönüllüler, karþýlama, kýyafet tasnifleme, depremzedelerin ihtiyaç listelerini alma, yemek, çay ve kahve daðýtýmý gibi birçok alanda ekiplere destek oluyor. Gönüllüler, belediye çalýþanlarý ile dayanýþma halinde, tek yürek olarak hizmet veriyor. Büyükþehir ekipleri, gönüllülerin desteði sayesinde daha hýzlý ve etkin hizmet verebiliyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kariyer Merkezi Danýþmaný Yalçýn Kaya, Yeniþehir Fuar Alaný'nda gönüllülerle birlikte, 1.5 gün gibi kýsa bir sürede depremzedelerin tüm ihtiyaçlarýný karþýlayacak bir alan oluþturduklarýný söyledi. Kaya, “Gönüllü arkadaþlarýmýz, ilk günden itibaren gelerek baþvurularýný yaptýlar ve yoðun bir þekilde çalýþýyoruz. Gönüllü arkadaþlarýmýz, buraya gelen yardýmlarla alakalý destek oluyorlar” dedi. Kaya, gönüllü olmak isteyenlerin barýnma alanlarýna giderek kayýt yaptýrmalarýnýn yeterli olduðunu söyledi.

Gönüllü olarak çalýþanlardan öðretmen Merve Atay, 6 Þubat'ta yaþanan depremin herkesi derinden etkilediðini vurgulayarak, "Onlarýn kanayan yaralarýný biz ruhen hissettik. Bizim de ruhumuz kanýyor. Evde boþ duramýyoruz, o yüzden burada elimizden geleni yapýyoruz. Ýnsanlara kýyafet, yiyecek, barýnma alaný temin ediyoruz. Koþturuyoruz, hiç boþ durmuyoruz. Benim arkadaþlarým da göçük altýnda kaldý ve ben hiçbir þey yapamadým onlar adýna. En azýndan, ‘kalan insanlarýmýza destek verelim' dedim. O yüzden buradayým” diye konuþtu.

"Mersin, çok kültürlü bir þehir”

Gönüllü olarak çalýþanlardan öðretmen Belen Burcu Durukan da depremzedelerin ihtiyaçlarýna göre listeler oluþturup, ayakkabýdan iç çamaþýrýna, þampuandan çocuk bezine kadar her türlü ihtiyaçlarýný karþýladýklarýný anlattý. Durukan, “Arka tarafta yemekler daðýtýlýyor, onlara yardýmcý oluyoruz. Ön tarafta sürekli gün içinde baðýþ yapýlýyor. Baðýþlarý alýp yukarýya taþýyoruz. Hepsini tek tek ayýrýyoruz. Çamaþýrhanemiz var, kýyafetlerini yýkayabiliyorlar. Bütün ihtiyaçlarý karþýlanýyor. Bu gönüllülük genelde sosyal medyada çok paylaþýlýyor. Mersin, çok kültürlü bir þehir. Herkesin Osmaniye'de, Adana'da, Hatay'da, Adýyaman'da, her yerde, yani deprem bölgelerinde akrabalarý olduðu için, hem onlara yardýma gidilip geliniyor hem de burada oradan gelen insanlara bu þekilde yardýmcý olabiliyoruz” þeklinde konuþtu.

“Burada yardým ederek acýmýzý unutmaya çalýþýyoruz”

Gönüllülerden 27 yaþýndaki öðretmen Büþra Düþünekli ise Yeniþehir Fuar Alaný'nda birçok gönüllü ile depremzedeler için görev aldýklarýný anlatarak, “Hepimiz bu durumda olabilirdik. Biz depremzedelere eþyalarý verirken, bu duyguyu onlara geçirmeye çalýþýyoruz. Çünkü bizden çok mahcup bir þekilde eþyalarý istiyorlar ve ‘biz de sizin gibi burada olabilirdik. Bizim de zaten baþýmýza geldi. Biliyorsunuz ki Mersin de depremi çok þiddetli hissetti. Biz de iki üç gün sokakta kaldýk' diyerek, onlarýn duygularýný paylaþtýðýmýzý onlara hissettirmeye çalýþýyoruz. Allah hiç kimseyi bu duruma düþürmesin. Duygularýmýzýn bir tarifi yok. O yüzden elimizden geldiði kadar, gece gündüz burada yardým ederek acýmýzý unutmaya çalýþýyoruz” dedi.

21 yaþýndaki üniversite öðrencisi Samet Altýnok, “Burada, buraya kayýtlý olan depremzedelerin kýyafet ve diðer ihtiyaçlarýný karþýlamaya çalýþýyoruz. Onlar bize bir liste veriyor. Biz de onlarý temin etmeye çalýþýyoruz. Yemek, su ve kýyafet daðýtýyoruz. Öðretmen gönüllüler de var. Oraya bir oyun alaný kuruldu. Onlar da küçük yaþtaki çocuklarla orada ilgileniyor. Aslýnda buraya gelmeden deprem bölgesine gitmeyi istiyordum. Oraya gidemedim” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.