sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMZEDE ÖÐRENCÝLER, KAMPLARDA OLUÞTURULAN SINIFLARDA DERS BAÞI YAPTI

  •  20 Þubat 2023 Pazartesi 11:17

2022-2023 Eðitim Öðretim yýlý 2. dönemine Mersin’in Silifke ilçesinde baþlayacak olan 906 depremzede öðrenci için anasýnýfý, ilkokul ve ortaokul sýnýflarý oluþturularak ders baþý yapýlmasý saðlandý. Lise öðrencileri de ilçedeki okullara taþýmalý olarak gönderildi.

"Asrýn felaketi" olarak nitelendirilen, merkez üssü Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ve Elbistan ilçeleri olup 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremin ardýndan Silifke'deki KYK Yurdu, kamp, otel ve pansiyonlara yerleþtirilen depremzedelerin çocuklarý için bugün ilk ders zili çaldý. Yýldýrým Beyazýt Gençlik Kampý'nda 108 ilkokul, 23 Nisan Kampý'nda 126 ortaokul ve 61 ana sýnýfý öðrencileri için Kapýzlý Rasim Bozbey Ýlk ve Ortaokulu bünyesinde sýnýflar açýldý. Silifke Kaymakamlýðý Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan bütün depremzede öðrencilerin ders kitaplarý ve defterleri ise sýralarýnda hazýr edildi. Yýldýrým Beyazýt Gençlik Kampý'nda öðrenciler için tören düzenlendi. Sýnýflar halinde sýra olan öðrenciler okunan Ýstiklal Marþý'nýn ardýndan yeniden sýnýflarýna ve ders kitaplarýna kavuþtu. Törene katýlan Silifke Kaymakamý Abdullah Aslaner ve ilçe protokolü sýnýflarda öðrencileri ziyaret edip, baþarý dileðinde bulundu.

"Milli Eðitim Müdürlüðü olarak depremin olduðu andan itibaren bütün birimlerimizle seferber olduk"

Tüm Türkiye ile birlikte depremzede öðrencilerin Silifke'de eðitim öðretime baþladýðýný belirten Silifke Milli Eðitim Müdürü Mustafa Sezgin, "Milli Eðitim Müdürlüðü olarak depremin olduðu andan itibaren bütün birimlerimizle seferber olduk. Ekip kurduk, komisyon kurduk. Yardýmlarý toplayýp deprem bölgesine gönderdik. Depremde zarar gören ve o bölgeden uzaklaþan vatandaþlarýmýza tüm yurtlarýmýzý açtýk. Deprem bölgesinden okullarýmýzýn pansiyonlarýna bin 100 depremzede geldi. Kamplarýmýzda çok sayýda depremzedeyi misafir ediyoruz. Burada bulunan 230 civarýndaki öðrencimiz için 4 derslik ilkokul ve ortaokul kurduk. Her sýnýfta alan var. Lise öðrencilerimizi taþýmalý kapsamýna aldýk. Merkeze yönlendirdik. Toplamda 906 kayýtlý öðrencimiz bulunmaktadýr. Kayýtta bulunmayan öðrencilerimiz de var. Bu sayýnýn daha çok artacaðýný düþünüyoruz. Öðretmenler ve rehber öðretmenler görevlendirdik. Arkadaþlarýmýz yoðun bir þekilde çocuklarýmýzý mutlu etmeye çalýþýyorlar. Bakanlýðýmýz bütün kitaplarýmýzý ve kýrtasiye malzemelerimizi temin etti. Ýlçe Kaymakamýmýz baþta olmak üzere kitap ve kýrtasiye malzemeleri topladýk. Çocuklarýmýzýn sýralarýna koyduk. Küçük küçük derslere baþlayacaðýz. Bu tür durumlarý halkýmýz bir daha yaþamasýn. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralýlara acil þifalar diliyorum" dedi.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
ÝLK GÖRÜÞTE AÞKLA BAÞLADI: SÝBÝRYALI GELÝNE TÜRK USULÜ DÜÐÜN
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.