sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’HATAY 15’ÝN AÝLESÝ ARANIYOR

  •  20 Þubat 2023 Pazartesi 10:04

Kahramanmaraþ merkezli meydana gelen ve 11 ilin etkilendiði depremler dolayýsýyla büyük zarar gören Hatay Devlet Hastanesinden Mersin Þehir Hastanesine sevk edilen serebral palsi ve epilepsi hastasý ’Hatay 15’ ismiyle kaydý bulunan bebeðin ailesi aranýyor.

6 Þubat'ta merkez üssü Kahramanmaraþ'ýn Elbistan ve Pazarcýk ilçeleri olan iki depremde 11 ilde büyük hasar meydana geldi. Bu illerden biri olan Hatay'da da büyük yýkýmlar gerçekleþti. Söz konusu depremden etkilenen Hatay Devlet Hastanesindeki hastalar ise çevre illere nakil edildi. Bu hastalardan bir tanesi ise serebral palsi ve epilepsi hastasý olan, ayrýca solunum sýkýntýsý yaþayan kimliksiz bir bebek. Gönüllülerin refakat ettiði, 13 aylýk olan ve 'Hatay 15' ismiyle kaydý bulunan bebeðin ailesi aranýyor.

"Kendi çocuðumuz gibi bakýyoruz"

Bebeðin tedavisi hakkýnda bilgi veren Mersin Þehir Hastanesi Çocuk Saðlýðý Uzman Doktoru Aslýhan Zararsýz, hastanýn depremin 2. gününde Hatay Devlet Hastanesinden genel durumu kötü bir þekilde, solunum sýkýntýsý nedeniyle sevk edildiðini kaydetti. 13 aylýk olan ve hastaneye yatýþýnýn 11. gününde olan kimliksiz bebeðin 'Hatay 15' ismiyle kaydýnýn bulunduðunu belirten Zararsýz, "Herhangi bir refakatçisi yok. Annesi, babasý ya da herhangi bir eriþkin yanýnda yoktu. Mersin Þehir Hastanesinde biz Çocuk Saðlýðý Uzmaný olarak serablal palsi epilepsi tanýsýyla takipli hastamýz depremzede olarak tedavisini sürdürmekteyiz. Hastamýza gönüllü olarak refakatçilik edilmekte. Mevcut tedavilerine devam ediliyor. Solunum sýkýntýsý devam ediyor ancak herhangi bir enkaz bulgusu yok. Engelli, mide hortumu var, oksijen desteði almakta, günlük takipleri yapýlmakta. Kendi çocuðumuz, kendi evladýmýz gibi sahip çýkmaktayýz. Kimliði yok ama onunla ilgili de araþtýrma yapýyoruz" dedi.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
ÝLK GÖRÜÞTE AÞKLA BAÞLADI: SÝBÝRYALI GELÝNE TÜRK USULÜ DÜÐÜN
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.