sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN ÞEHÝR HASTANESÝ ACÝLÝNDE DEPREMZEDELERE ÖZEL BÖLÜM OLUÞTURULDU

  •  20 Þubat 2023 Pazartesi 09:51

Kahramanmaraþ’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardýndan yaralanan ve Mersin Þehir Hastanesi’ne getirilen yaklaþýk 6 bin depremzede tedavi edildi. 4 binin üzerinde hasta taburcu olurken, hastanede yatanlarýn tedavilerine devam ediliyor. Baþhekim Bahar Aydýnlý, acilde normal hastalarýn yanýnda depremzedelere hizmet vermek için ayrý bir bölüm oluþturduklarýný belirterek, "Çünkü depremzedelerin hýzla saðlýk tesisine ulaþmasý ve tedavisini alacaðý alanlara daðýlmasý gerekiyor" dedi.

Mersin, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin baþýnda ise saðlýk hizmetleri geliyor. Mersin'de, ilçeler dahil tüm kamu ve özel hastaneler, ilk günden bu yana deprem bölgesinden gelen yaralýlara þifa vermek için gece gündüz yoðun tempoyla çalýþýyor. Tüm koordinasyonun Mersin Ýl Saðlýk Müdürlüðü tarafýndan yürütüldüðü çalýþmalarda, yükün çok büyük bölümü Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesinde karþýlanýyor. Tedavilere iliþkin tüm planlamalar hastanede kurulan kriz merkezinden yönetiliyor.

"Yaklaþýk 6 bin depremzede baþvurumuz var"

Hastanede yapýlan çalýþmalarla ilgili son verileri paylaþan Mersin Þehir Hastanesi Baþhekimi Doç. Dr. Bahar Aydýnlý, acil serviste normal vatandaþlara hizmet verirken deprem bölgelerinden gelen hastalara da hizmet vermek için ayrý bir bölüm oluþturduklarýný belirterek, “Çünkü depremzedelerin hýzla saðlýk tesisine ulaþmasý ve tedavisini alacaðý alanlara daðýlmasý gerekiyor. Biz bu bu tedavileri planlarken de acil servis içindeki alanlarý ayrýþtýrdýktan sonra da ailelerine yönelik de bazý planlamalar yaptýk. An itibariyle yaklaþýk 6 bin depremzede baþvurumuz var. Sadece depremzedeleri deðil aileleri de düþünmemiz gerekiyor. Bu nedenle acil servis içerisinde aile irtibat bürosu kurduk. Yanýnda da psiko sosyal destek birimimiz var. Amacýmýz kimlikli yada kimliksiz gelen hastalarýmýzýn fotoðraflarýný çekerek bakanlýklarýmýzýn oluþturduðu sayfaya yükleyerek kimlik eþleþmesi yapýyoruz. Aileler kayýp olan yakýnlarý için bize baþvuruyorlar, bizde burada onlara yardýmcý oluyoruz. Eðer ailede deprem kaygýsý varsa psiko sosyal destek de veriyoruz" þeklinde konuþtu.

Ayrý bölümde birçok branþtan doktorun olduðunu kaydeden Aydýnlý, "O bölümlerde yoðun bakýma ayrýlmýþ odalarýmýz var. Ortopedi uzmanlarýmýz tamamen o bölümdeler. Plastik cerrahisi, beyin cerrahisi var. Ýçinde sadece depremzedelerle ilgilenen radyoloji uzmanlarýmýz var. Ultrasonlarýmýz zaten orada bekliyor" diye konuþtu.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
BAÞKAN YILDIZ, ÖZEL BÝREYLERLE PÝKNÝK YAPTI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
SÜPER LÝG’DE 2024-2025 SEZONU 9 AÐUSTOS’TA BAÞLAYACAK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.