sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ZABITA MÜDÜRÜ SÝVASLIOÐLU, DEPREM BÖLGESÝNDE TANIK OLDUKLARINI ANLATTI

  •  20 Þubat 2023 Pazartesi 09:42

Kahramanmaraþ merkezli 11 kenti etkileyen yýkýcý depremler sonrasý, acil arama ve kurtarma eðitimi almýþ zabýta memurlarý ile birlikte önce Osmaniye, ardýndan Gaziantep’e giden Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürü Ufuk Sivaslýoðlu, hem bölgede yaptýklarý çalýþmalarý hem de tanýklýðýný anlattý.

AFAD koordinesinde önce Osmaniye, ardýndan Gaziantep'te arama kurtarma faaliyeti ve lojistik destek saðladýklarýný belirten Sivaslýoðlu, “Karþýlaþtýðýmýz tablo çok kötüydü, gerçekten anlatýlamaz. Acýsý yüreðimizde, çok büyük bir travma, yýkým, çaresizlik, üzüntü. Buna raðmen var gücümüzle çalýþmalara katýldýk. Devletimizin tüm kurumlarý oradaydý. Bizler de arama kurtarma faaliyeti, depremzede vatandaþlarýmýza çadýr ve kumanya daðýtýmý saðladýk, yolda kalanlarý taþýdýk” dedi.

“Önce Osmaniye'de arama kurtarma faaliyetine baþladýk”

Sözlerini, “Öncelikle tüm Türkiye'mize geçmiþ olsun, yüce rabbim bir daha böyle acýlar yaþatmasýn. Ölenlere Allah rahmet, kalanlara da sabýrlar versin” þeklinde sürdüren Sivaslýoðlu, “Depremin olduðu ilk günün sabahý Akdeniz Belediye Baþkanýmýz Mustafa Gültak'ýn talimatýyla müdürlüðümüzden 15 kiþi Gaziantep'e intikal ettik. Ancak Osmaniye'yi geçip Nurdaðý'na yaklaþtýðýmýzda otoban ve tali yolun zarar gördüðünü gördük. O tarafa yol yoktu. Bunun üzerine yine Baþkanýmýzýn talimatýyla Osmaniye'ye geçip arama kurtarma ve enkaz kaldýrma çalýþmalarýna baþladýk. Karþýlaþtýðýmýz tablo çok kötüydü, gerçekten anlatýlamaz. Acýsý yüreðimizde, halen hissediyoruz. Çok büyük bir travma. Yýkým, çaresizlik, üzüntü, buna raðmen var gücümüzle arama kurtarma faaliyetlerine katýldýk” diye konuþtu.

“JAK, AFAD, UMKE, valiler, belediyeler, devletimizin tüm kurumlarý oradaydý”

Akabinde sabah Gaziantep'e hareket ettiklerini belirten Sivaslýoðlu, “Bize Nurdaðý'nda görevlendirildiðimiz iletildi. Nurdaðý'na geldiðimizde, Osmaniye'den daha büyük yýkýma uðradýðýný gördük. Anlatamayacaðým kadar kötü bir durumdaydý þehir. Ekibimle birlikte var gücümüzle arama kurtarma çalýþmalarýna baþladýk. AFAD koordinesinde insanlarýmýza destek verdik, yolda kalanlarý taþýdýk, erzak taþýdýk. Bir yandan arama kurtarma faaliyeti yürüttük, diðer yandan da çadýr ve kumanya daðýtýmý gibi lojistik destek saðladýk. Devletimizin tüm kurumlarý oradaydý. JAK, AFAD, UMKE, belediyelerin kurtarma ekipleri, diðer illerden gelen valilerimiz, kýsacasý Türkiye'nin hepsi oradaydý. Devletimizin tüm kurumlarý depremin vurduðu bölgedeydi” ifadelerini kullandý.

Sivaslýoðlu, bölgedeki arama kurtarma faaliyetinin ardýndan Mersin'e döndüklerinde de kente göç eden depremzede vatandaþlarýn konaklamasý, gýda ve temel yaþam malzemelerinin karþýlanmasý için çalýþmaya devam ettiklerini kaydetti. Sivaslýoðlu; “Bu bizim her þeyden önce insani ve vicdani görevimiz. Bu görevimizi de layýkýyla yapýyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.