sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR BELEDÝYESÝ DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ÝÇÝN MEVLÝT OKUTTU

  •  20 Þubat 2023 Pazartesi 09:36

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Miraç Kandilinde asrýn felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraþ merkezli depremlerde hayatýný kaybeden vatandaþlar için ilçedeki tüm camilerde Mevlid-i Þerif okuttu.

Toroslar Ýlçe Müftülüðü ile birlikte gerçekleþtirilen kandil programýnda, depremde hayatýný kaybeden vatandaþlar ve afetzedeler için dua edildi. Din görevlilerince miracýn öneminin vurgulandýðý ve ilahilerin okunduðu kandil programýnýn ardýndan cemaat, yatsý namazýný kýldý.

Hz. Hamza Camiindeki kandil programýna Mersin Vali Vekili Harun Sarýfakýoðullarý, Ýl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Toroslar Kaymakamý Ýbrahim Çenet, Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, MHP Toroslar Ýlçe Baþkaný Hüsnü Doðan, Ýl Müftüsü Aydýn Yýðman ve Ýlçe Müftüsü Bayram Danacý katýldý. Kandil gecesinde vatandaþlara Toroslar Belediyesince hazýrlanan lokma ve helva daðýtýldý.

Baþkan Yýlmaz, Miraç Kandilini kent protokolü ve hemþehrilerinin yaný sýra deprem bölgesinden Mersin'e gelerek ilçeye yerleþen depremzede vatandaþlarla idrak etti. Kandil gecesine katýlan vatandaþlar ise birlik ve beraberlik mesajlarý vererek, devlet, millet el ele dayanýþma içerisinde olduklarýný ve bu zorlu süreci de hep birlikte atlatacaklarýna inandýklarýný söyledi.

“Ele Ele, gönül gönüle depremzede kardeþlerimizin yaralarýný saracaðýz”

Kandil programýna katýlan çocuklarla da yakýndan ilgilenen Baþkan Yýlmaz; “Asrýn felaketinden sonra daha çok birlik ve beraberliðe ihtiyaç duyduðumuz günlerden geçiyoruz. Depremde hayatýný kaybeden vatandaþlarýmýzýn acýsý yüreklerimizi yaktý. Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum. El ele gönül gönüle vererek dayanýþma ile depremzede kardeþlerimizin yaralarýný saracaðýz. Miraç Kandilinin ülkemize, milletimize hayýrlar getirmesini dilerim. Rabbim, birlik ve beraberliðimizi daim etsin inþallah” diye konuþtu.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
MERSÝN’DE SAHTE ZEYTÝNYAÐI OPERASYONU, 6 TONDAN FAZLA ÜRÜN ELE GEÇÝRÝLDÝ
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
MÝLLÝ OKÇUMUZ METE GAZOZ, AVRUPA ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.