sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’DE DEPREMZEDELER ÝÇÝN GÜNLÜK 2 BÝN KÝÞÝLÝK SICAK YEMEK ÇIKIYOR

  •  20 Þubat 2023 Pazartesi 09:18

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Mersin’e göç eden ve belediyeye baðlý mahalle kültür evleri ile sosyal tesislerde misafir edilen depremzede vatandaþlar için günde 2 bin kiþilik sýcak yemek piþirilen özel okulun yemekhanesini ziyaret etti.

Akdeniz Belediyesi, Mersin'e göç eden deprem maðduru binlerce vatandaþ için resmi kurumlar ve sivil toplum örgütleri ve vakýflarla bir olarak yaralarý sarmaya devam ediyor. Baþkan Gültak'ýn talimatýyla yardým seferberliði baþlatan Akdeniz Belediyesi, hem deprem bölgesinde yaþayan vatandaþlara ihtiyaç malzemesi ulaþtýrýyor hem de kente göç eden depremzede ailelerin ihtiyaçlarýný karþýlýyor.

Belediye personeli kadýnlar da görevlendirildi

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, belediye personeli kadýnlarýn da görevlendirildiði yemekhaneyi ziyaret etti. Eþi Behiye Gültak ile birlikte yemekhaneyi gezen Baþkan Gültak, okul yönetimi ile bir araya geldi. Kazanlarýn baþýna geçen Baþkan Gültak, eþi ile birlikte, depremzede misafirlere ulaþtýrýlmak üzere piþirilen yemekleri tencerelere doldurdu.

“Kazanlarda günlük 2 bin kiþilik yemek piþiyor”

Ziyaretinin ardýndan açýklama yapan Gültak; “Eþim Behiye Gültak, afetin ikinci gününden itibaren sivil toplum kuruluþlarýyla toplantýlar yaparak kadýnlarý organize etti. Kadýnlarýn ve sivil toplum kuruluþlarýnýn desteðiyle, belediyemiz mahalle kültür evlerinde misafir ettiðimiz depremzede vatandaþlarýmýzýn sabah, öðlen ve akþam yemekleri hazýrlanýp kendilerine ulaþtýrýlýyor. Toplamda günlük 2 bin kiþilik yemek piþirilip misafirlerimize daðýtýlýyor. Bizlere okulun imkanlarýný sunan vakýf üyelerine, okul yöneticilerine, eþime ve destek veren tüm hayýrsever insanlarýmýza çok teþekkür ediyor, emeði olan herkese de þükranlarýmý sunuyorum” dedi.

Paylaþ :
POS CÝHAZLARIYLA YAPILAN TAHSÝLATLAR MALÝYE’NÝN RADARINDA!
ÝLK GÖRÜÞTE AÞKLA BAÞLADI: SÝBÝRYALI GELÝNE TÜRK USULÜ DÜÐÜN
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.