sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER: "KENTÝN ÝÞBÝRLÝÐÝNE ÝHTÝYACI VAR"

  •  18 Þubat 2023 Cumartesi 12:01

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, deprem sonrasýnda kentte geliþen komplikasyonlarý deðerlendirmek ve bundan sonraki sürece dair atýlmasý gereken adýmlar hakkýnda görüþ alýþveriþinde bulunmak üzere iþ dünyasý ve STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Gerçekleþtirilen toplantýnýn açýlýþýnda konuþan Baþkan Seçer, katýlýmcýlara, Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin deprem sonrasýnda bölgede ve kentte gerçekleþtirdiði çalýþmalar hakkýnda bilgi verdi. Mersin'in nüfusunun deprem sonrasýnda yaklaþýk olarak 350 bin kiþi arttýðýna dikkat çeken Seçer, bu rakama kentteki su tüketimi oranlarýnda yaptýklarý ölçümler ile ulaþtýklarýný söyledi. Þehirdeki su kullanýmýyla ilgili tablo hakkýnda detaylý bilgiler veren Seçer, "Tespitler reel rakamlar üzerinden. Dolayýsýyla bizim projeksiyonlarýmýzda bunlar önemli gösterge. Gidin baþka bir kurumun yöneticisine söyleyin, ‘Mersin'de nüfus artýþý ne?' ‘Kardeþim, çok abartýyorlar' derler. 50 bin der, 100 bin der, tablo budur. Bundan daha net bir gösterge olamaz. Valilik biliyorsunuz kaydý da kaldýrdý ama kayýt aldýðý dönemlerde dahi ben biliyorum 150 binin üzerinde kayýt alýndý. Yani böyle bir tablo var. Þu anda kayýt alýnmýyor. Bizim þu anda objektif ölçüm yapabileceðimiz tek enstrüman, su tüketimi. Onun için bunun dikkate alýnmasýný istiyorum” dedi.

“O bölgedeki vatandaþlarýmýzýn talep etmeleri durumunda Mersinimizin kapýsý açýk”

Son birkaç gündür özellikle sýðýnmacý giriþlerinin çok alt düzeye düþtüðünü aktaran Seçer, kendisine konuya dair gelen bir bilgi olmadýðýný belirterek, "Ancak bizim kendi vatandaþýmýzla ilgili sýnýrlamayý bir tarafa býrakýn ben þunu açýk yüreklilikle ifade edeyim, bu kentin nüfusunun artmasý hiçbirimizi korkutmasýn. Bir felaket yaþamýþ nüfus var. Zaten kent geliþen bir kent. Biz öncelikle onlarý baðrýmýza basalým. Onlarýn gidecek baþka yeri var ama Mersin kadar onlara avantaj saðlayacak yer sayýsý Türkiye'de çok az. Akrabasý var, mesafe yakýn, iklim koþullarý uygun. Mersin'in potansiyeli iyi kullanýlabilirse, altyapýsý hazýrlanýrsa uygun. O insanlarýn buraya gelmesinden, burayý düþünmesinden doðal bir þey olamaz. Bizim de onlarý kardeþçe kucaklamamýzdan, baðrýmýza basmamýzdan, hukuki, idare olarak görevimizi býrakýn, daha insani bir durum düþünemiyorum. O nedenle o bölgedeki vatandaþlarýmýzýn talep etmeleri durumunda her zaman Mersinimizin kapýsýnýn açýk olduðunu buradan duyurmamýz lazým” diye konuþtu.

“Mersin yatýrýmda öncelikli il kapsamýna alýnmalý”

Seçer, deprem sonrasýnda Mersin'e gelen yaklaþýk 350 bin kiþiden ortalama 150-200 bin kiþinin kentte kalacaðýný söyledi. Mersin'deki nüfus artýþýna dikkat çeken Seçer, “Þimdi 200 bin kalýcý nüfus geldi buraya. Zaten 400 bin sýðýnmacý vardý. 50 bin daha geldiðini çok rahat söyleyebilirim. Bu daha fazla da olabilir. 200 bin yeni nüfus geldi. Bunlar en asgari rakamlar. Bu kentin nüfusu 2,5 milyon, 2,7 milyon arasýna kadar ulaþabilir. Bizim yýllardýr beklediðimiz yatýrýmlar, havaalanýný ayrý tutuyorum. Nüfus ayrý da kalsa artsa da zaten bitmek üzere olan bir yatýrým ama toplu taþýma artýk çok daha önemli hale geliyor. Kentin büyümesiyle birlikte yatýrýmlar daha da önem kazandý. Mersin yatýrýmda öncelikli il kapsamýna alýnmasý gerekir. Bizim istediðimiz belli. Altyapý yapacaðýz, yol yapacaðýz. Ben yapacaðým, karayollarý yapacak, öteki yapacak, DSÝ yapacak. Kim yapacaksa yapacak. Özel bir statüyle burada yatýrýmda öncelikli il kapsamýna alýnacak. Bu kadar basit. Bana vereceði borcu Ýller Bankasý artýk verecek. Bana atýlacak Metro imzasý bir an önce atýlacak. Bu kadar basit” þeklinde konuþtu.

Kurumlarýn belediyelerle iþbirliði içinde olmasý gerektiðini söyleyen Seçer, “Kentin iþbirliðine ihtiyacý var. Baþta kamu kurumlarý. Hepimiz bu ülkeyi sorumluluðumuz çerçevesinde deðerine deðer katmaya, yönetmeye çalýþýyoruz. Yerel yönetimler kamu kurumlarý içerisinde en organize kurumlardýr” ifadelerini kullandý.

Gerçekleþtirilen toplantýnýn amacýnýn Büyükþehir ile STK ve iþ dünyasýnýn iþbirliðinin güçlenerek, eþ güdümle devam etmesini saðlamak olduðuna dikkat çeken Seçer, “Hem deprem bölgesine katkýmýzý devam ettirelim hem bu nüfus yükünü nasýl çok derin bir krize dönüþmeden taþýyabileceðimizi burada konuþalým istedim. Yardýmlaþma ve dayanýþmayý arttýracak bir çalýþma yaptýk. Bir site kurduk. Bugün itibariyle devreye aldýk. www.birizberaberiz.org isimli siteye girdiðimiz zaman yardým yapmak isteyenler, hangi kalemde yardým yapmak istiyorlarsa, gýda, malzeme yardýmý, nakdi baðýþ ya da bebek bezi, ayakkabý, iç çamaþýrý, gýda kolisi, eþofman ve benzeri bunlarýn tamamýndan vatandaþlarýmýzýn katký almasý için alým yapabilirler” dedi.

Seçer, yardým talebinde bulunmak isteyen vatandaþlar için de Alo 185 ve Teksin'in her zaman vatandaþlarýn hizmetinde olduðunu belirtti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.