sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREM GECESÝ BABA OLMUÞ: 261 SAAT SONRA KURTARILAN BABA, EÞÝ VE BEBEÐÝYLE BULUÞTU

  •  18 Þubat 2023 Cumartesi 11:51

Hatay’da depremde çöken özel hastanenin enkazýndan 261 saat sonra kurtarýlan Mustafa Avcý, Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesinde eþi Bilge ve deprem gecesi doðan bebeði Almila ile buluþtu.

Kahramanmaraþ merkezli iki depremin en büyük hasarý verdiði illerin baþýnda gelen Hatay'da, arama-kurtarma çalýþmalarý halen devam ediyor. Ýlk günden itibaren birçok yaralý kurtaran AFAD koordinesindeki derneklerden belediyelere, madencilerden kurumlara ait çok sayýdaki ekip, son olarak dün gece 261'inci saatte Özel Akademi Hastanesinin enkazýndan 34 yaþýndaki Mustafa Avcý ile 26 yaþýndaki Mehmet Ali Þakiroðlu'nu sað olarak kurtardý. 261 saat sonra kurtarýlan yaralýlardan Mustafa Avcý, sahra hastanesinde ilk tedavisi sonrasý Mersin'e sevk edildi. Ambulansla Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesine getirilen ve bir ayaðý sarýlý olan Avcý, tedaviye alýndý. Depremden 3 saat önce doðum yapan Avcý, eþi Bilge ve Almila ismi verilen bebeði hastanede buluþtu. Depremden dakikalar önce eþinin hastanede bisküvi almak için kantine diye gittiðini belirten Bilge Avcý, kendisinin bebeðini alarak birkaç kiþinin desteðiyle sürüne sürüne hastaneden çýktýðýný kaydetti.

"Yeniden doðmuþ gibiyim, gün yüzüne çýkacaðýma inanmýyordum"

Hastanede eþine ve bebeðine kavuþan Mustafa Avcý, ÝHA muhabirlerine yaþadýklarýný anlattý. "Tekrardan gün yüzüne çýkacaðýma inanmýyordum. Bilfiil boyunca hep tanýdýk ortamdaydýk. Orada (enkazda) iki arkadaþ varmýþ. O iki arkadaþý yolda görsek tanýyamayýz birbirimizi; çünkü ben onun, o da benim yüzümü hiç görmedi. Çýkacaðýmý hiç düþünmüyordum. Annemi, babamý, hepsini kaybettiðimi düþünüyordum. Eþim, çocuðum, ben hepsini öldü zannettim. Allah herkesten razý olsun, herkes çok ilgilendi. Çok mutluyum, yeniden doðmuþ gibiyim. Biraz aðrýlarým var, onun dýþýnda bir þeyim yok" dedi.

"Görene kadar inanmadý, güneþ bugün ilk defa bana yeniden doðdu"

27 yaþýndaki Bilge Avcý da, "O kadar mutluyum ki, artýk umutlarým tükendiði yerde yeniden yeþerdi. Güneþ bugün ilk defa bana yeniden doðdu. Çok heyecanlýyým, bebeðim babasýz büyüyecek diye çok korktum. O kadar üzülüyordum ki; Allah, bebeðimizin, bizim sesimizi duydu. O kadar çok dua eden oldu ki, o kadar çok seveni var ki, o dualar boþa gitmedi, çok mutluyum. Gece haber aldýk, anlatýlmaz hala tüylerim diken diken oluyor, inanamadým. Birçok safsata haberler geliyordu. Ýnanmadým. Görmeden inanmayacaðým dedim. Hatay'a kadar gittik. Onu görene kadar da inanmadým. Görünce ikna oldum" ifadelerini kullandý.

"Sürüne sürüne bebeðimle aþaðýya indik"

Kendilerinin deprem anýnda hastanenin 4'üncü katýnda olduklarýný aktaran Avcý, "Ýki bloklu bina. Ben doðum yaptýktan sonra beni kadýn doðum polikliniðe getirdiler 4'üncü kata. Bizim kýsmen çöktü. Tabii sezaryenli bir bayanýn aþaðý inmesi zordu. Çok zor durumda aþaðý indim. Çok þükür Allah bize o kuvveti verdi. Nasýl kalktým, nasýl indim aþaðýya ben de bilmiyorum. Odada bebekle beraberdik. Depremden 3 saat önce doðum yaptým. Her þeyi parça parça hatýrlýyorum. Biz de kendimizi çok zor attýk. Birkaç gönüllü kurtarmaya geldi. Sürüne sürüne bebeðimle aþaðýya indik. 10 gündür Mersin'deyiz. Kontroller yapýldý, iyiyiz. 4 gün önce taburcu olduk biz de. Yeniden doðmuþ gibiyiz. Ýkinci hayatýma yeniden baþlayacaðým. Bir daha onu asla bir yere giderken bile býrakmayacaðým. 'Ben bir 5 dakika çýkýp geliyorum' demesi bile bana cehennemi yaþattý. O arada kantine mi indi bilmiyorum ama o 5 dakika bana cehennem gibi oldu. O bir kadermiþ diyorum, Allah yazmýþ her þeyin bir sýrasý varmýþ. Ben 12 gün içinde cenneti de cehennemi de yaþadým. Ama çok þükür ki, kavuþtuk ailemiz tamamlandý. Mustafa'm da çok iyi olacak, her þey iyiye gidecek inþallah" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
SOSYAL GÜVENLÝK KURUMU’NUN GERÝ ÖDEME LÝSTESÝNE 47 ÝLAÇ DAHA EKLENDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.