sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

NARLIKUYU BOYUNÝNCELÝ YÖRÜKLERÝNDEN AÞEVÝNDE DEPREMZEDELERE ÜCRETSÝZ YEMEK

  •  16 Þubat 2023 Perþembe 14:14

Silifke, depremzedelere kucak açmaya devam ediyor.

Depremin vurduðu kentlerden Mersin'in Silifke ilçesine gelen binlerce kiþi, yol güzergahýnda günü birlik olarak Narlýkuyu Boyuninceli Yörükleri Aþevinde misafir ediliyor.

Kahramanmaraþ merkezli 10 ilde meydana gelen deprem nedeniyle bölgeyi terk eden depremzedelerin yol kenarýnda ücretsiz günlük yemek ihtiyacýný karþýlayan Narlýkuyu Boyuninceli Yörükleri Aþevi, bugüne kadar toplamda 2 bin kiþilik yemeði vatandaþlara ulaþtýrdý.

Yol kenarýnda ellerinde “Depremzedelere ücretsiz yemek” tabelalarý ile yoldan geçen depremzedeleri durduran Narlýkuyu Boyuninceli Yörükleri Aþevi çalýþanlarý depremzedelere ücretsiz yemek veriyor.

Narlýkuyu Boyuninceli Yörükleri Aþevi sorumlusu Veli Avcý yaptýðý açýklamada, “Biz öyle bir milletiz ki, yeri gelir zor zamanlarda bir parça bazlamanýn içine yeþil soðaný katýk eder 5'e böler paylaþýr yeriz. Biz öyle bir milletiz ki, komþusu aç iken, kendi boðazýmýzdan bir lokma ekmek geçmez. Biz öyle bir milletiz ki, iyilik yapma adýna ayaklarýmýza kara sular iner, ayaklarýmýz þiþer gözlerimiz uykusuzluktan kararýr ama inatla iyilik adýna koþturup dururuz. Biz öyle bir milletiz ki, evimiz yanar, kor komþu yardýma koþar, yardýmda bulunur, deprem olduðu zaman ise kendi acýmýzý unutur, depremde ki kardeþlerimize elimizde ne varsa göndermeye, yardým etmeye çalýþýrýz. Biz öyle bir milleti ki, Ademler, Aliler, Mehmetler, Ayþeler, Fatmalar birlik olur, kimi sýkma yapar, kimi kamyon kamyon yardým toplar yardýma koþarýz. Biz öyle bir milletiz ki, milletimiz aðlarken gözyaþýný siler, kendi gözyaþlarýmýzý yüreðimize gömeriz. Biz öyle bir milletiz ki, gereksiz þeylerle belki tartýþýr, lakin baþýmýza kötü bir þey gelince hepsini unutur, kucaklaþýr, iyiliði dalga dalga yayarýz. Biz öyle bir milletiz ki, belki evinde, bucaðýnda bir lokmasý var ise onu gelen geçenle, hatta hiç tanýmadýðýmýz insanlarla paylaþýrýz. Biz öyle bir milletiz ki, eðer gitmeye gücümüz takatimiz, zamanýmýz, imkanýmýz yok ise, ta uzaklardan destek olur, iyilik adýna yardým akýtýrýz, damla damla, dalga dalga. Biz öyle bir milletiz ki, tanýdýk tanýmadýk hiç kimse fark etmez, sofrasýný açar, evi açar, misafir eder, karnýný doyurur öyle yolcu ederiz. Biz iþte böyle güzel, Eþi benzeri olmayan bir milletiz. Nereli olduðumuzun, nereli olduðunuzun önemi yok aslýnda üç günlük dünyada. Ýþte bir hastalýk geldi, zengin, fakir ayýrmadý. Ýþte bir deprem geldi, kimseye acýmadý. Hepimiz biriz. Hepimiz insanýz. Hepimizin kusurlarý, hatalarý, engelleri vardýr, çünkü insanýz. Lakin gün herkesi Bir görme, kardeþ görme, el ele verme, yardýmlaþma günüdür. Her zaman söylediðim gibi. Herkes kendine iyilik yapar aslýnda iyilik yaparken, karþýsýndakine deðil. Kim ne götürdü ki biz götürelim öbür dünyaya. Ha, götüreceðimiz, götüreceðiniz çok þey var aslýnda. Ýyilik gibi, yardým gibi, gönül alma gibi, kucaklayýp sarmalama sahip çýkma ve bir güzel dua alma gibi... Güzel ülkem, güzel milletim Allah'ýn izni ile, hep beraber, el ele vererek bu imtihaný da hep beraber atlatacaðýz. Haydi, gel, bu çorbada, bu iyilikte senin de bir tuzun/katkýn olsun... Emek veren, koþuþturan, destek gönderen, destek olan herkesten Allah razý olsun. Ölen kardeþlerimize Allahtan Rahmet, Yaralýlarýmýza þifa, kalanlara sabýr, saðlýk, selametler, depremzedelerimize yardým edenlere de güç kuvvet versin Rabbim. Sevi, saygý, hürmet ile” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.