sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREM SONRASI MEZÝTLÝ’YE GELENLERÝN SAYISI 100 BÝNE ULAÞTI

  •  16 Þubat 2023 Perþembe 11:39

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Kahramanmaraþ ve çevre illerde gerçekleþen deprem sonrasý Mersin’e gelen vatandaþlara destek olmaya devam ediyor.

Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, belediye binasý önünde kurulan yardým çadýrlarýnda incelemelerde bulunarak, depremzedeler ile sohbet etti, yardým görevlilerinden bilgi aldý. Yardýmlarýn hazýrlanmasý ve daðýtýlmasýyla ilgili süreç hakkýnda fikir alýþveriþinde de bulunan Baþkan Tarhan, depremin baþlangýcýndan bu güne kadar 12 bin kiþinin üzerinde yardým talebini karþýladýklarýný söyledi. Bu baþvurularýn kiþi bazý alýndýðýnda 50 bin kiþiye hitap ettiðini belirten Tarhan, “Ýlk günden itibaren depremzedelerimize destek olmaya devam ediyoruz. Bu güne kadar 12 bini aþkýn baþvuruya cevap vermeye çalýþtýk. Bu da yaklaþýk 50 bin kiþiye direk destek olmuþuz anlamýna geliyor. Tahmin ediyoruz ki bir o kadar da bize gelmeyen varsa sadece Mezitli'ye gelen depremzede sayýsý 100 bine ulaþmýþtýr” dedi.

Yardýmlar çerçevesinde iki adet kýyafet çadýrý, bir adet hijyen çadýrý, çocuklar için oyuncak, battaniye ve gýda bölümlerinin yer aldýðýnýn altýný çizen Tarhan, “Bunlarýn ihtiyaçlarýný karþýlamak için çalýþýyoruz. Belediye binamýzýn önünde giyim, ayakkabý, hijyen gýda, battaniye ve çocuk oyuncaklarý çadýrlarýmýz var. Bunu yardýmseverlerimizin ve destek veren belediyemizin yardýmýyla yapýyoruz. Sadece burada deðil afet bölgesinde yaþamaya çalýþan depremzedelerimize de destek olmak üzere ekiplerimiz gidiyorlar. Araçlarýmýzla, iþ makinalarýmýzla, çadýrdan, jeneratöre kadar yardým malzemelerimizle yanlarýnda olmaya çalýþýyoruz” diye konuþtu.

Dayanýþma ruhu ile bu tür sýkýntýlarýn daha rahat atlatýlacaðýna inandýðýna vurgu yapan Tarhan, “Ben belediyelerin iþlevinin böylesi zamanlarda daha iyi anlaþýlacaðýný düþünüyorum. Bugünler için varýz biz. Halkýmýza bugün destek olmayacaksak ne zaman destek olacaðýz. Vatandaþ için de ayný þey geçerli. Bizim varlýðýmýz insanlara zor günlerde yardým etmektir. Ýnsanlarýmýz bu acý günlerinde hiçbir eksiklik yaþamasýnlar diye çalýþýyoruz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.