sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’DE YARALAR BÝRLÝKTE SARILIYOR

  •  16 Þubat 2023 Perþembe 11:27

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, afetin ilk gününden itibaren hem bölgeye hem de bölgeden kente göç eden deprem maðduru vatandaþlara yönelik yardým ve destek seferberliðini aralýksýz sürdürüyor.

Mersin Valiliði ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðý (AFAD) koordinesinde, deprem bölgesinde yaþayan vatandaþlar için seferberlik ilan eden Akdeniz Belediyesi, bölgeye aðýr iþ makineleri, arama kurtarma faaliyeti yürütecek ekip, yardým týrlarý, yiyecek ve içecek, elektrikli ýsýtýcý ve soba, battaniye, kýyafet, temizlik ve hijyen malzemeleri gönderdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüðüne baðlý ekipler de Hatay Kýrýkhan'da kamyonlar, kepçeler ve görevli personel aracýlýðýyla tonlarca çöpü ve atýðý da toplayýp ilçeden çýkarmaya devam ediyor.

Yerleþkelerde bini aþkýn vatandaþýn ihtiyacý karþýlanýyor

Akdeniz Belediyesi, baþta Adana ve Hatay olmak üzere, depremden etkilenen kentlerden tahliye edilip Mersin'e gelen vatandaþlarýn konaklamasý için aralarýnda mahalle kültür evlerinin de bulunduðu 11 yerleþke hazýrladý. Bu yerleþkelerde sayýsý günlük olarak deðiþmekle birlikte bini aþkýn vatandaþ aðýrlanýyor, yemek ve diðer ihtiyaçlarý karþýlanýyor.

Yemek, su, ýsýtýcý, giyim ve kiþisel bakým ürünleri temin ediliyor

Deprem nedeniyle yaþadýklarý kentlerden Akdeniz ilçesine göç eden afetzede vatandaþlara günlük 6 bin kiþilik çorba, 8 bin kiþilik sýcak yemek, 50 bin adet içme suyu, 2 bin 500 adet ikramlýk malzeme ulaþtýrýlýyor. Misafirlere ayrýca 3 bin 400 adet giyim, bin kiþilik uyku seti, 900 adet ýsýtýcý ile bin 600 takým hijyen ve kiþisel bakým ürünü ulaþtýrýlýrken, bebeði olan ve yeni doðum yapan annelere de hoþ geldin bebek çantasý hediye ediliyor.

Destek her geçen gün artarak devam ediyor

Özgürlük Mahalle Kültür Evinde de kadýn kursiyerler, Akdeniz sýnýrlarýndaki yerleþkelerde aðýrlanan misafirler için içlik ve fanila, çocuk ve yetiþkinler için polar kazaklar ve eþofman takýmlarý üretimini sürdürüyor. Afetzede vatandaþlar için 7/24 seferberlik halinde olan Akdeniz Belediyesinin saðladýðý destekler her geçen gün artýyor.

Ýþ makineleri ve onlarca personel halen bölgede çalýþýyor

Depremin hemen ardýndan harekete geçen Akdeniz Belediyesi, Hatay Kýrýkhan'a 2 adet kazýcý yükleyici kepçe, 1 paletli ekskavatör, damperli kamyonlar, iþ makinelerinin nakliyesi için 2 týr, kamyonet ve servis minibüsleri ve tonlarca yakacak odun gönderdi. Zabýta Müdürlüðünden kurtarma konusunda uzman 13 personel de yine AFAD koordinesinde Gaziantep'e sevk edildi. Bugün itibariyle bölgede toplam 70 personel, 21 adet iþ makinesi, 54 adet belediye aracý, 6 çöp kamyonu ile 1 mobil tuvalet hizmet vermeye devam ediyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.