sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MEÜ TÜM ÝMKANLARIYLA DEPREMZEDELERÝN YANINDA

  •  16 Þubat 2023 Perþembe 10:20

Mersin Üniversitesinin (MEÜ), tüm imkanlarýyla depremzedelerin yanýnda olmaya devam ettiði bildirildi.

MEÜ'den yapýlan açýklamaya göre, depremden etkilenen vatandaþlar için Hatay'a iki, Osmaniye'ye de bir olmak üzere 3 yardým týrýnýn bölgeye gönderildiði, deprem bölgesinde ikamet eden üniversite öðrencilerinden Mersin'e ulaþmýþ olanlarýn barýnma, beslenme, kýyafet gibi tüm ihtiyaçlarýnýn da karþýladýðý belirtildi. Gönüllü personel ve öðrencilerden oluþan ekibin 10'u Hatay'da, ikisinin ise Osmaniye'de arama kurtarma faaliyetlerine katýldýðý kaydedilen açýklamada, "Doðal Afet Arama Kurtarma Topluluðu ile Korumalý Futbol Topluluðu üyesi olan 16 öðrencimiz de Osmaniye'de arama kurtarma faaliyetlerine katýldý.

Depremin yaþandýðý günden itibaren üniversitemiz merkezi yemekhanesi 24 saat açýk hale getirilerek, depremzedelere ücretsiz çorba, simit, çay ve döner daðýtýmý gerçekleþtirildi. Bunun yaný sýra üniversitemiz onkoloji hastanesinin yanýnda yer alan 20 odalý misafirhanemiz ile kýrk odalý konuk evimiz depremzedeler ve yakýnlarý için tahsis edildi. Bu yerlerde depremzedelere hizmet veren saðlýk personelimize de ücretsiz hizmet verilmeye devam ediliyor" denildi.

Mersin Üniversitesi Hastanesi önüne kurulan çadýrýn içerisine ýsýtýcýlar yerleþtirilerek, hasta yakýnlarýnýn bekleyebilmesi için bir alan oluþturulduðu da ifade edilen açýklamada, hastanenin merkez ve acil kafeteryalarýnda depremzedelere ücretsiz çorba, döner, kavurma ve pilav daðýtýmý gerçekleþtirildiði kaydedildi.

Deprem bölgelerinden gelen yaralýlara yer açmak amacýyla, hastanede yataklý servislerde ve yoðun bakýmda taburcu edilebilecek durumdaki hastalarýn taburcu edildiði belirtilen açýklamada, þu ifadelere yer verildi; "Deprem bölgelerindeki öðrencilerimiz de unutulmadý. Bu bölgelerde ikamet eden öðrencilerimiz ÖÝBS üzerinden tespit edilirken, öðrencilerimize ulaþýlarak eðitim ve öðretime yönelik danýþmanlýk hizmetinin yaný sýra, barýnma sorunlarý var ise Mersin'de bu sorunun giderilmesi için gerekli çalýþmalar yapýldý. Mersin Valiliði ve Kredi Yurtlar Kurumu ile koordineli bir þekilde deprem bölgesinden gelen yaralý ve yakýnlarýna kampüsümüz içerisinde yer alan Kýrkkaþýk Kýz Yurdu tahsis edildi."

Depremzedeler için bir diðer önemli konu olan kan baðýþýnda ise ilk andan itibaren alarma geçildiði kaydedilen açýklamada, "Üniversitemiz hastanesi giriþinde yer alan Kan Baðýþ Biriminde iki gün içerisinde 300 ünite kan baðýþý gerçekleþtirildi. AFAD ve Kýzýlay bünyesinde oluþturulan yardým kampanyalarý ise personel ve öðrencilerimizin katýlýmýnýn saðlanmasý için sosyal medya hesaplarýmýzdan duyuruldu" ifadelerine yer verildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.