sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÞEHÝR HASTANESÝNÝN DEPREMDE ZARAR GÖRDÜÐÜ ÝDDÝALARI GERÇEÐÝ YANSITMIYOR

  •  16 Þubat 2023 Perþembe 09:37

Kahramanmaraþ merkezli depremlerde en fazla yaralý depremzedenin transfer edildiði Mersin Þehir Hastanesinde þu ana kadar 17 binin üzerinde depremzede hastaya hizmet verilirken, hastanenin depremde hasar gördüðüne dair iddialarýn da asýlsýz olduðu bildirildi.

Asrýn felaketinin yaþandýðý Kahramanmaraþ depremlerinde yaralarý sarmak için seferber olan þehir hastaneleri, binlerce yaralýya þifa olurken, Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi de bu yükü sýrtlayan hastanelerin baþýnda geliyor. Þu ana kadar 17 binin üzerinde depremzede hastaya hizmet verilen hastanede, poliklinik hizmetleri de deprem öncesi duruma döndü.

Depremde hasar gördüðü iddialarý asýlsýz

Deprem bölgesinden getirilerek Mersin Þehir Hastanesinde tedavi gören hastalarý ziyaret eden Ýl Saðlýk Müdürü Emrah Ceviz, bazý yayýn organlarýnda hastanenin depremde zarar gördüðüne iliþkin yer alan haberlerin asýlsýz olduðunu söyledi. "Tüm binalarýmýz saðlam" diyen Ceviz, "Büyük binalar yapýlýrken bloklarýn birleþme alanlarýnda deprem derzi boþluklarý býrakýlýr ki, o bölgeler akordiyonlu lastik þeklinde olur. Buralar büyük binalarýn statiðini saðlayabilmek için esneme payýdýr. Dýþarýda dökülen kýsým denilen yer, deprem derzlerinin dýþa yansýyan alanýnýn seramik kapaklarýdýr. Statiðimizden yana hiçbir sorumuz yok. Olmasýna da imkan yok. Çünkü bu hastaneler her türlü afet düþünülerek planlanmýþ hastanelerdir. Savaþ durumu dahi olsa aþaðýdaki sýðýnaklarýmýz yoðun bakým olabiliyor. Servislerimizin tamamý birinci basamak yoðun bakým olabiliyor. Birçok yoðun bakým olabilecek alanlarýmýz var, çünkü altyapýsý buna müsait. Biz bunlarý dibine kadar kullanýyoruz. Bu da bizim elimizde en büyük güç" dedi.

Ceviz, servislerde yeterince yataðýn bulunduðunu de belirterek, poliklinik hizmetlerinin de deprem öncesindeki gibi ayný þekilde devam ettiðini vurguladý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.