sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SÝLÝFKE ÝLÇE MÝLLÝ EÐÝTÝM MÜDÜRLÜÐÜNDEN DEPREM SEFERBERLÝÐÝ

  •  15 Þubat 2023 Çarþamba 12:02

Kahramanmaraþ merkezli, 10 ilin etkilendiði 7,7 ve 7,6 büyüklüðündeki depremlerin ardýndan Silifke Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü “Afet Yardým Komisyonu” oluþturup, depremzedeler için yardým kampanyasý baþlattý.

Ýlçede bulunan okullardaki öðrenci velileri ve öðretmenlerin katkýlarý ile gýda, battaniye, kýyafet, jeneratörler, katalitik ve elektrikli sobalar, temizlik ürünleri, hijyen ve benzeri malzeme yardýmlarý Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ek hizmet binasýnda toplandý. Toplanan malzemeler yine öðretmenler ve öðrenci velileri tarafýndan sýnýflandýrýlarak ayrý ayrý paketlendi. Depremin ilk gününden bu yana yapýlan çalýþmalarla bir taraftan yardýmlar toplanýrken, diðer taraftan yardýmlar ihtiyaç sahiplerine ulaþtýrýlmaya çalýþýldý.

Ýlçeye gelen depremzedeler ise Silifke Fen Lisesi, Silifke Anadolu Lisesi, Silifke Anadolu Ýmam Hatip Lisesi, Mesleki Eðitim Merkezi ve Taþucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonlarýna yerleþtirilerek, ihtiyaçlarý giderildi. Ayrýca bu okul pansiyonlarýna anasýnýflarý açýlarak anaokulu ve sýnýf öðretmeni görevlendirildi.

Yapýlan çalýþmalar hakkýnda bilgi veren Silifke Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mustafa Sezgin, ilçedeki 5 pansiyonlu okulda ve 2 öðretmen evinde depremzedelerin misafir edildiðini söyledi.


 

Paylaþ :
MERSÝN’DE TURFANDA KÝRAZ HASADI BAÞLADI
EHLÝYET SINAVINDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTÝREN 5 ÞÜPHELÝ TUTUKLANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.