sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÜLTAK: "KENTSEL DÖNÜÞÜM TEK ÇÖZÜM"

  •  11 Þubat 2023 Cumartesi 13:28

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi Þubat Ayý Toplantýsýnda söz alan Akdeniz Belediye Baþkaný Gültak, depremin bir Türkiye gerçeði olduðunu söyledi, tek çarenin kentsel dönüþüm projelerine hýz vermek olduðunu belirtti.

Gültak, “Deprem bizim gerçeðimiz ise kaçak ve ruhsatsýz yapýlarý ortadan kaldýrýp kentlerimizi yeniden kurmalýyýz” dedi.

Türkiye'nin, dünyada örneðine az rastlanan bir afetle karþý karþýya kaldýðýnýn altýný çizen Gültak, “Önce 7.7, ardýndan da 7.6 þiddetindeki depremler 10 ilimizi yýktý, binlerce canýmýzý kaybettik. Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyeti yürüten personelimizi motive etmek ve deprem maðduru vatandaþlarýmýzý yalnýz býrakmamak için Hatay ve Gaziantep'i ziyaret ettim. Tabi çok büyük ve aðýr bir afet; bu nedenle insanlarýmýz sýkýntýlar yaþýyor” diye konuþtu.

“Deprem bizim gerçeðimiz ise kentlerimizi buna göre kurmalýyýz”

Akdeniz'de göreve geldiði ilk günden bu yana üzerinde en çok durduðu konularýn baþýnda kentsel dönüþüm projeleri, imar ve kaçak yapý sorunu olduðunu kaydeden Baþkan Gültak, yaptýðý konuþmada, “Deprem bir gerçek. Olmasýn diye sadece dua edemeyiz. Maalesef depremler olacaktýr. Yarýn mý, 10 yýl sonra mý, 100 yýl sonra mý olacak, tabi bilemiyoruz. Birçok profesör de konuyla ilgili açýklamalarda bulunuyor. Eðer, deprem bizim bir gerçeðimiz ise bizler de seçilmiþ belediye baþkanlarý olarak sýnýrlarýmýz içinde deprem gerçeðine göre kentlerimizi kurmalýyýz. Görevdeki 5 yýldan sorumluyuz; kaçak yapýya izin veriyor muyuz? Kaçak yapýlarý mühürlüyor muyuz? Encümen'den cezalarýný kesip savcýlýða suç duyurusunda bulunuyor muyuz?” sorularýný yöneltti.

"Kentsel dönüþümden baþka çaremiz yok"

Sözlerini; “Kentsel dönüþümün ne kadar önemli olduðunu bir kez daha ve çok acý bir olayla gördük” þeklinde sürdüren Gültak, þöyle devam etti; "Þu anda ilgili kurumlarla yapýlan protokoller sonucu Çay Mahallesi'nde biten yapýlarýn anahtarlarýný hak sahiplerine teslim edeceðiz. Barýþ Mahallesi'nde de bitirmek üzere olduðumuz kotlar var. Þurada 1 yýlýmýz var. Umarým belediye baþkanlarýmýzýn ve bundan sonra seçilecek belediye baþkanlarýmýzýn da Mersin'de ilk planlayacaðý iþlerden bir tanesi bu olacaktýr. Yani kaçak yapý stokunu nasýl tüketeceðiz? Seçilecek arkadaþlarýmýz, öncelikle bunun planlamasýný halkýn önüne mutlaka koymalýdýr. Sadece kâðýt üzerinde kentsel dönüþümden yana olduðunu belirtmek yetmiyor. Nitekim kentsel dönüþüm, sadece Mersin'in deðil tüm Türkiye'nin çözüm bekleyen en büyük sorunlarýndan bir tanesidir. Eðer yine aðlamak, üzülmek istemiyorsak, elimizdeki bu stoklarý bir þekilde revize etmemiz gerekiyor. Bunun baþka da bir çaresi yok. Bir kez daha deprem felaketinde yaþamýný yitiren bütün vatandaþlarýmýza Allah'tan rahmet, yaralý insanlarýmýza acil þifalar diliyorum."dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.