sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MEÜ TIP FAKÜLTESÝ HASTANESÝNE 530 YARALI GETÝRÝLDÝ

  •  9 Þubat 2023 Perþembe 13:00

Kahramanmaraþ’ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olana depremlerde yaralananlardan 530 kiþinin Mersin Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesine getirildiði bildirildi.

MEÜ'den yapýlan açýklamada, 6 Þubat tarihinde Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ve Elbistan ilçelerinde cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinin yaþandýðý ve 10 ili kapsayan þiddetli bir yýkým meydana geldiði hatýrlatýldý. Ýlk depremin yaþanmasýna müteakip saat 04.30'da MEÜ Rektörlüðü ve hastanesinde kriz masasý oluþturulduðu vurgulanan açýklamada, "Gerekli tedbirler hýzla alýnarak afet bölgesinden gelecek yaralýlar için ekipler ve hastanemiz hazýr hale getirilmiþtir. Üniversitemiz hastanesine þu ana kadar 530 depremzede yaralý baþvuru yapmýþtýr. 22'si yoðun bakýmda olmak üzere toplamda 200'den fazla yaralýnýn tedavisi devam etmektedir. Ameliyathanelerimiz 24 saat aralýksýz hizmet vermeye devam etmekte olup, geride býraktýðýmýz saatler içerisinde hastanemizde depremzede yaralýlara 110 ameliyat iþlemi gerçekleþtirilmiþtir" denildi.

Þu ana kadar acil servise gerek ambulanslar gerek gemi ile nakli yapýlan gerekse de kendi imkanlarýyla gelen yaralýlara ve depremzedelere Mersin Üniversitesi ve hastanesinin tüm imkanlarýný seferber ederek hizmet verilmeye devam edildiði kaydedilen açýklamadý, "Þu an hastanemizde bulunan yaralýlarýmýz ve yakýnlarý için herhangi bir ihtiyaç bulunmamakla birlikte, üniversitemiz ve devletimiz hastalarýmýza saðlýk hizmeti dýþýnda gereken bütün hizmetleri de vermektedir. Mersin Üniversitesi olarak depremde hayatýný kaybeden vatandaþlarýmýza Allah'tan rahmet, yakýnlarýna baþsaðlýðý diler, yaralý olarak tedavi gören vatandaþlarýmýza ise acil þifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.