sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MER-EK’TE ÜRETÝLEN TÜM EKMEKLER DEPREM BÖLGESÝNE GÖNDERÝLÝYOR

  •  8 Þubat 2023 Çarþamba 11:58

MER-EK Halk Ekmek Fabrikasýnda üretilen tüm ekmekler de afetzedelere ulaþtýrýlýyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, depremin yaþandýðý andan itibaren ekiplerini deprem bölgesine gönderen Büyükþehir Belediyesi, Kahramanmaraþ baþta olmak üzere Hatay, Adana, Malatya ve Adýyaman'a ulaþarak arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor. MER-EK Halk Ekmek Fabrikasýnda günlük üretilen ekmeklerin tamamý da depremzedelere gönderiliyor.

Çalýþmalar çerçevesinde Elazýð ve Ýzmir depremleri baþta olmak üzere benzeri birçok afette vatandaþýn yardýmýna koþan Ýtfaiye Dairesi Baþkanlýðýna baðlý 308 personel, 190 itfaiye ve iþ makinesi ile afet bölgesinde ilk andan itibaren arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Ekiplerin gayretleri ile þu ana kadar birçok vatandaþ molozlarýn altýndan yaralý olarak kurtarýlarak saðlýk birimlerine teslim edildi.

Büyükþehir'in tüm birimleri afetzedeler için tek yürek oldu

Büyükþehir Belediyesi tarafýndan deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan su, kömür, battaniye, kampet, çadýr, peçete, soba, içecek ve kumanya gibi malzemelerin yaný sýra bölgede çalýþan araçlar için de lastik zincirleri Mersin Ýtfaiyesinden yola çýkarak Hatay, Maraþ, Adýyaman ve Malatya'ya ulaþtý.

Depremin yaþandýðý andan itibaren kýsa süre içerisinde hazýrlýk çalýþmalarýný tamamlayan Büyükþehir Belediyesinin Aþhanesinde hem Mersin'deki vatandaþlar için hazýrlanan günlük rutin yemeklerin daðýtýmý sürüyor hem de vatandaþlarýn kullanýmýna açýlan yerlere su ve çorba gönderimi 7/24 devam ediyor. Büyükþehir tarafýndan bir yandan da afet bölgeleri için acil ihtiyaç malzemeleriyle dolu araçlarýn gönderimi saðlanýyor. Büyükþehir'in Mobil Mutfak Týrý Samandað'da her öðün bin kiþilik sýcak yemek hizmeti veriyor.

Þartsýz destek kampanyasý sürüyor

Büyükþehir Belediyesinin, TEKSÝN ve 0324 185 00 00 üzerinden baþlattýðý þartsýz destek kampanyasý ile de ýsýtýcý, battaniye, nevresim takýmý, gýda kolisi, kuru gýda, hijyen seti, kadýn hijyen kiti, yetiþkin, çocuk ve bebek kýyafeti, bebek bezi, uyku tulumu, bebek mamasý, powerbank, kýþlýk bot ve mont, atký, bere ve eldiven gibi bölgede ihtiyaç duyulan malzemeler vatandaþlardan teslim alýnarak afetzedelere ulaþtýrýlýyor. Vatandaþlar yardýmlarýný Aþhane'ye giderek imza karþýlýðýnda teslim edebiliyor. Ayrýca, Macit Özcan Spor Tesislerinde de vatandaþlarýn yardýmlarý toplanmaya devam ediyor.

“Yanlarýnda olduðumuzu görmeleri için elimizden geleni yapýyoruz”

Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkaný Þerife Hasoðlu Dokucu, deprem bölgesine gönderilen ihtiyaç malzemeleri ile alakalý bilgi vererek, “Deprem bölgesinden çok fazla çaðrý alýyoruz. Hem kurtarýlmayý bekliyorlar hem ‘açýz' diyorlar hem ýsýnma sorunu çok büyük. Biz de gönüllülerimize ifade ettik. Zaten 185 aracýlýðýyla da soruyorlar. Battaniyeler geldi, bisküvi geliyor, eldiven geliyor onlarý toparladýk. Þimdi deprem bölgesine gidiyoruz. Belediyemiz durmadan araç çýkarýyor” dedi.

Büyükþehir Belediyesinin bütün birimlerinin teyakkuz halinde olduðunu ifade eden Dokucu, “Vatandaþýmýzýn desteðiyle biz de desteklerimize devam ediyoruz. Tabi belediyemizin de bütün personeli, daireler, daire baþkanlarý teyakkuzda. Hepsi yoðun çalýþýyorlar. Araçlarý doldukça çýkarýyoruz. Vatandaþlarýmýzýn yanýnda olmaya çalýþýyoruz. Yetemiyoruz çok üzülüyoruz ama toplayabildiðimiz kadar yetebildiðimiz kadar iþ makinelerimiz orada. Ayrýca bu tip desteklerle de kadýnlarýn, çocuklarýn, soðukta kalmýþ vatandaþlarýmýzýn karýnlarýnýn doymasý, ýsýnmalarý, morallerini yüksek tutmalarý ve yanlarýnda olduðumuzu da görmeleri için elimizden geleni yapýyoruz” diye konuþtu.

“Büyükþehir olarak depremi hissettiðimiz ilk andan itibaren harekete geçtik”

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardýmlar Þube Müdürü Özlem Yaþar da Büyükþehir'in afet bölgesi için yardým seferberliðinde olduðunu belirterek, “Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak depremi hissettiðimiz ilk andan itibaren harekete geçtik. Aþhanemiz bizim kriz merkezimiz oldu. Tüm hareketlerimizi Aþhaneden yönlendiriyoruz. Öncelikle Mersin'de yaþayan hemþehrilerimiz için sýcak çorba kaynatýp birçok noktada çorbamýza destek vermeye çalýþtýk. Günün ilerleyen saatlerinde en kýsa sürede organize olup Mobil Mutfak Týrýmýzý Samandað'a gönderdik. Acil ihtiyaç sýrasý ve bize ulaþýlma durumuna göre Aþhanemizden ekmek, su ve þu an için en acil ihtiyaç duyulan malzemeleri araçlara yükleyip Aþhaneden çýkýþlarýný saðladýk. Bize gelen talepler doðrultusunda organize ediyoruz. Seri þekilde göndermeye devam edeceðiz” dedi.

Þartsýz baðýþlarý da aldýklarýný söyleyen Yaþar, “Burada toparlayýp ihtiyaç sahibi bölgelere yönlendiriyoruz. Ayrýca Malatya Hekimhan'da da bir mutfak kurduk. Diðer bölgelerde de ihtiyaç halinde yine mutfak kurabiliriz. Ýmkanlarýmýz var. Ýhtiyaç sahipleri bize ulaþtýðý sürece biz arada köprü görevi göreceðiz. Tarsus Aþhane, Mersin Aþhane, Koordinasyon Müdürlüklerimizde baðýþlarý toplayýp ihtiyaç sahibi bölgelere seri þekilde belediyemizin araçlarýyla ulaþtýracaðýz. Acil ihtiyaçlar doðrultusunda Mutfak Týrýmýzýn konumunu deðiþtirebiliriz. Mesela, mutfak kurabildiðimiz yerde mutfak kurduk; kuru gýda desteði verebileceðimiz yerlerde kuru gýda gönderdik. Elimizde ne varsa un, maya, süt, bebek bezi, bebek mamasý, battaniye ve kýyafetleri seri þekilde ulaþtýrýyoruz. Ayrýca Hatay'dan buraya gelen depremzedeler için kýyafet temininde bulunuyoruz. Hastane önlerinde özellikle çorba ikramý gibi imkanlarýmýz dahilinde bütün yaralarý sarmaya çalýþýyoruz” ifadelerini kullandý.

Ýtfaiye Dairesi Müdahale ve Koordinasyon Þube Müdürü Ali Temiz ise deprem yaþanan bölgelere gönderilen araçlar hakkýnda bilgi vererek, “Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak hemen sabahýn erken saatlerinde deprem bölgelerine ekiplerimizi yolladýk. Hatay, Maraþ, Adýyaman ve Malatya'ya ekiplerimizi çýkardýk. Ekiplerimiz þu anda orada gerekli çalýþmalarý yapýyorlar. Bugün de biz oraya çadýr, su, kampet, gýda, soba ve benzeri ihtiyaç olan malzemeleri gönderiyoruz. Yarýn sabah tekrar bir deðerlendirme yapýp yine ayný bölgelere yedek ekiplerimizi gönderip arkadaþlarýmýzý deðiþtireceðiz. Çalýþmalarýmýz devam ediyor. Baþýmýz sað olsun. Gerçekten çok üzgünüz” dedi.

Bölgede oluþan ihtiyaçlar doðrultusunda hareket ederek ekipleri ve malzemeleri ona göre yönlendiren Büyükþehir Belediyesi, 7 adet Cenaze Nakil Aracýný da Hatay'da görev yapmak üzere gönderdi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
TCG NUSRET MÜZE GEMÝSÝ, MERSÝN’DE ZÝYARETE AÇILDI
AKDENÝZ BELEDÝYESÝNDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.