sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ MESLEK EDÝNDÝRME PROJESÝ ÝLE 24 GENÇ ÝSTÝHDAM EDÝLDÝ

  •  3 Þubat 2023 Cuma 13:14

Akdeniz Belediyesi tarafýndan yürütülen ’Akdeniz Mesleki Eðitim Atölyeleri’ çerçevesinde verilen eðitimler sonucunda 24 genç istihdam edildi.

Akdeniz Belediyesi tarafýndan yürütülen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý ile Çukurova Kalkýnma Ajansý tarafýndan 2020 yýlý Sosyal Geliþmeyi Destekleme Programý çerçevesinde finanse edilen 'Akdeniz Mesleki Eðitim Atölyeleri' sona erdi. Yüzde 20 istihdam garantili kurslar çerçevesinde, Grafik Tasarým ve Fotoðrafçýlýk, Autocad, 3DsMax, Bilgisayar Destekli Muhasebe ile Müþteri Hizmetleri ve Halkla iliþkiler (Çaðrý merkezi Operatörü) alanlarýnda eðitimler verildi. 'Yetkin Belgeli Ýþ Gücü, Akdeniz'in Dinamik Gücü' hedefi ile verilen eðitimler sonucunda biri engelli olmak üzere toplamda 24 genç istihdam edildi.

"Toplamda 72 genç eðitim aldý"

Eðitimin detaylarý hakkýnda bilgi veren Proje Koordinatörü Ece Okçu, "Proje Eðitim ve Uygulama Merkezinde Kalkýnma Bakanlýðý ve Çukurova Kalkýnma Ajansi desteðiyle yürütülen Akdeniz Mesleki Eðitim Atölyeleri Projesi sona erdi. Proje çerçevesinde 18-29 yaþ aralýðýnda 5'i engelli 72 genç, Garafik Tasarým ve Fotoðrafçýlýk, Autocad, 3DsMax, Bilgisayar Destekli Muhasebe ile Müþteri Hizmetleri ve Halkla iliþkiler (Çaðrý merkezi Operatörü) kursu aldý. Projenin ardýndan biri engelli toplam 24 genç iþ gücü piyasasýnda çeþitli sektörlerde iþ imkaný buldu. Projenin tamamlanmasýnýn ardýndan merkezimizde 2'nci grup eðitimler devam etmektedir” dedi.

Ýkinci grubun eðitimlerinin baþladýðýný kaydeden Eðitmen Esra Yýlmaz ise "Daha önce bir eðitimi tamamladýk. Daha önce hiç eðitim almamýþ öðrencilerimizi çok iyi þekilde yetiþtirdik, iyi eðitim aldýlar. Ýkinci kursumuz yeni baþladý. Eðitimlerimiz tüm hýzýyla devam ediyor. Bizler için bu imkanlarý saðlayan Akdeniz Belediye Baþkanýmýz Mustafa Gültak'a çok teþekkür ediyorum" ifadelerini kullandý.

"Kursumuz iyi ilerliyor"

Grafik Tasarým ve Fotoðrafçýlýk Kursu alan 23 yaþýndaki Þevval Özharat da , “Biyomedikal Cihaz Teknolojisi mezunuyum ama kendimi grafik tasarým alanýnda geliþtirmek istiyorum. Hem bu alana ilgim vardý hem de yeni bir iþ imkaný saðlamasý adýna baþvurdum. Kursumuz çok iyi ilerliyor. Bu alanda kendime donaným saðlýyorum" diye konuþtu.

Akdeniz Belediyesinin baþlattýðý kursa katýlma amacý hakkýnda bilgi veren Bilgisayar ve Muhasebe kursiyerlerinden Halil Tan ise , kiþisel olarak kendisini geliþtirmek ve iþ imkanýna sahip olabilecek bir tecrübe kazanmak istediðini kaydetti.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.