sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’KENT MEYDANI VE KATLI OTOPARK’ PROJELERÝNÝN AÇILIÞI GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ

  •  21 Ocak 2023 Cumartesi 12:28

Mersin Büyükþehir Belediyesi, yýllardýr çözüme kavuþturulmasý beklenen çarþý merkezindeki otopark sorununu, ’Kent Meydaný’ ve ’Katlý Otopark’ projelerinin açýlýþýný gerçekleþtirerek büyük ölçüde çözüme kavuþturdu.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin, 'Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açýlýþ' mottosuyla baþlattýðý açýlýþlarýn altýncýsý 'Kent Meydaný ve Katlý Otopark' oldu. Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi Tevfik Sýrrý Gür Anadolu Lisesi yanýnda bulunan alanda yaptýðý çalýþmalarla kente katlý otopark ve kent meydaný kazandýran Büyükþehir Belediyesi, özellikle mesai saatleri içerisinde yaþanan trafik ve park sorununu rahatlatmanýn yaný sýra, Mersinlilerin de faydalanabilecekleri bir sosyal alan oluþturmuþ oldu oldu. Baþkan Vahap Seçer tarafýndan açýlýþý gerçekleþtirilen 'Kent Meydaný ve Katlý Otopark', Mersin çarsýsýný eski cazibesine kavuþturmasýnýn yaný sýra Mersinlilerden de tam not aldý.

Çarþý merkezinde ulaþýmý rahatlatmak amacý ile hizmete geçirilen Kent Meydaný ve Katlý Otopark, 345 araç ve 40 motosiklet kapasitesine sahip olmasýnýn yanýnda; sokak basketbolu, gösteri ve sergi alanlarý, açýk hava satranç ile bocce oyun sahalarý, aletli jimnastik alaný, kaykay-paten sahasý, masa tenisleri gibi birçok imkânýyla tüm vatandaþlarýn ihtiyaçlarýna karþýlýk verebilecek sosyal alan olma özelliði de taþýyor.

"29 milyon liralýk imalatý olan 2 katlý, modern bir otopark açacaðýz"

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, "Ýþte belediye baþkanlýðý böyle bir þey. Yolda geçerken, arabada giderken her þeyi görebiliyorsunuz belediye baþkaný olarak. Eðreti duran, yeni imalatý yapýlmýþ bir bordür taþý bile dikkatinizi çekiyor ya da bir alaný gezerken döþenen parkenin kalitesi bile dikkatinizi çekiyor, uyarýda bulunuyorsunuz. Ýþte uçakta seyahat ederken 1 yýl sonra Mersin'de su sorununun yaþanýp yaþanmayacaðýný daha bugünden Toroslar'ýn tepesinde kar var mý yok mu bunun tespitini yaparak böyle belediye baþkanlýðý yapýyoruz" dedi.

"Kent meydaný her þehir için önemlidir"

'41 kere maþallah' diyerek 41 açýlýþ yapacaklarýndan söz eden Baþkan Seçer, açýlýþý gerçekleþtirilen Kent Meydaný ve Katlý Otopark konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Seçer, "Burasý daha önce kullanýlan ama halka açýk olmayan, bir hayli de eskimiþ, demode olmuþ, iptidai dediðimiz tek katlý otoparktý. Her bir katý 5 bin 500 metrekare ve toplamda da 345 araç, 40 motosiklet ve bisiklet alýyor. Bu otoparkýn özelliði; þurada Özgür Çocuk Parký var. Orasý 3 No'lu metro istasyonumuz. Oraya da yer altýndan tünelle baðlý olan bir otopark. Biz metro projesi'de biliyorsunuz 6 istasyonda toplamda 2 bin 300 araçlýk otopark da yapacaðýz. Aslýnda metro projesinin ilk otoparký da olmuþ oluyor. Diðerleri de her istasyonun, 6 istasyonun altýnda yer alacak. Burasý son sistem. Araç yýkama ünitesinden, asansöre, yangýn merdiveninden, yangýn söndürme cihazlarýna kadar son sistem. 7/24 güvenlik kontrolü altýnda, boþ-dolu sensörleriyle park yeri tespiti yapan bir otopark olacak. Buranýn plaka sistemi tanýmlanan bir yapýsý var, bir sistemi var ve burada ücret için abonelik sistemi de geliþtirilmiþ oldu. Belediyemizin baðlý kuruluþu olan Ýmar AÞ'nin otoparklarýnýn tamamýnda o abone kartý da geçerli olacak" diye konuþtu.

"Burasý da eski Mersin merkezin tam göbeði olarak anýlabilecek bir yer"

7 bin 200 metrekarelik kent meydanýnýn da bu projede çok büyük bir önem arz ettiðinden söz eden Seçer, "Kent meydaný her þehir için önemlidir. Nefes alacaðýmýz bir yer olsun isteriz. Alýþveriþe çýktýk, dönüyoruz, eve gideceðiz, okuldan dönüyoruz, oturup soluklanacaðýmýz bir yer isteriz. Yazýn güneþten korunacaðýmýz, kýþýn soðukta güneþleneceðimiz bir alan isteriz. Burasý da eski Mersin merkezin tam göbeði olarak anýlabilecek bir yer. Burada da vatandaþlarýmýz bu çarþýya alýþveriþe geldiðinde kullanabilecekleri ya da okullara geldiðinde kullanabilecekleri nefis bir alan" ifadelerini kullandý.

Açýlýþý yapýlan Katlý Otopark ve Kent Meydaný'nýn da içerisinde olduðu 4,9 hektarlýk alan üzerindeki çalýþmalar hakkýnda da bilgi veren Baþkan Seçer, "Bu yenileme alaný 4,9 hektarlýk bir alan, projesini bitirdik. En son Koruma Kurulu kararlarý çýkýyor. Birçok bölgede zaten çalýþmalarý baþlattýk. Ýstiklal Caddesi yapýlýyor, ilk etabý bitmek üzere. Sonra 2. Etap Hastane Caddesi-Özgür Çocuk Parký, Özgür Çocuk Parký-GMK Bulvarý'na kadar devam edeceðiz. Görmeyenler görsün. Bitmek üzere ilk etap. Eski Mersin'e yakýþýr, onun o otantik havasýna yakýþýr bir cadde meydana geliyor burada. Birçok yerde düzenlemeler olacak. Bakýn yavaþ yavaþ ortaya çýkmaya baþladý. MESKÝ binasýnda karþýda görüyorsunuz. Daha 15 gün önce taþýndý. Abone iþleri de buraya geldi duyuralým" þeklinde konuþtu.

"Haftaya Otobüs Yerleþkesi ve Ýzleme Koordinasyon Merkezinin açýlýþýný yapacaðýz"

Kent genelinde hayata geçirmeyi planladýklarý projeleri anlatan Baþkan Seçer, "Dört yýl boþa geçmemiþ, yatarak geçmemiþ. Bak 41 açýlýþ yapacaðýz. Yatmýyoruz, çalýþýyoruz. Yaptýðýmýz icraatlar bunun göstergesi" dedi. Önümüzdeki hafta Otobüs Yerleþkesi ve Ýzleme Koordinasyon Merkezinin açýlýþýný CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu ile yapacaklarýna deðinen Baþkan Seçer, þunlarý söyledi:

"Haftaya çok önemli bir günümüz olacak. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, Mersin'i onurlandýracak ve burada tabii ki toplantýlar yapacak. Bir dizi çalýþmalar yapacak ama Mersin'e çok güzel bir Otobüs Yerleþkesi ve Ýzleme Koordinasyon Merkezi kazandýrdýk. MEÞOT'u biliyorsunuz. Toroslar'da. Onun yanýnda bir çöp alaný vardý. 47 dönüm. Burasý otobüs yerleþkemiz ve Ýzleme Koordinasyon Merkezimiz. O gün bir þey daha yapacaðýz. Dedim ya yönetici sözünün eri adam olmalý. Dedim ki, ‘Bu dönem ilk görev dönemim, beþ yýlýmda 272 otobüs planladým. Bunun yüzde 85'i CNG'li. Bunu da Mersin'e kazandýracaðýz ve 2029 yýlýna kadar Mersin'in otobüs ihtiyacý kalmayacak'. 41 otobüs de peyderpey geliyor. Haftaya Otobüs Yerleþkesi ve Ýzleme Koordinasyon Merkezi ve 272 otobüsün son parti teslim töreninde de Sayýn Genel Baþkanýmýz ve Mersinlilerle beraber o açýlýþý yapacaðýz."

Konuþmalarýn ardýndan Baþkan Vahap Seçer ve protokol üyeleri, açýlýþý Mersinlilerle birlikte gerçekleþtirdi.

"Müþterilerimiz arabasýný otoparka koyacak, rahat rahat alýþveriþini yapacak"

Yaklaþýk 50 yýldýr esnaf olan Mehmet Týnas, "Çok memnun olduk. Özellikle otoparkýn yapýlmasýna çok memnun olduk. Çünkü bizim bu çarþýnýn en büyük sýkýntýsý otopark. Otopark açýldýktan sonra gelen müþterilerimiz arabasýný otoparka koyacak, rahat rahat alýþveriþini yapacak. Kafasýnda soru iþareti kalmayacak. Büyükþehir'e çok teþekkür ediyoruz. Eski çarþý diðer yerlere nazaran cazibesi biraz daha düþük de olsa bu bize bir katma deðer saðlayacak. En azýndan müþteri rahatlýðý açýsýndan. Beklentimiz buydu. Bu da gerçekleþmiþ oldu" ifadelerini kullandý. Çarþý esnafýndan Aynur Demir, "Esnaf olarak gayet mutluyuz. Karþýsý komple kapanýyordu, bizim için çok rahatsýz edici görüntü vardý ortada. Þu an çok da rahat, geniþ ve güzel yeþillikli bir alan var. Bunun için uzun bir süre çalýþtýlar, gayet özen gösterdiler" ifadelerine yer verdi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
FATÝH TERÝM, YUNANÝSTAN TAKIMI PANATHÝNAÝKOS’TAN AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.