sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE KADINLAR DOÐAL ÜRÜNLER ÜRETEREK KAZANIYOR

  •  10 Ocak 2023 Salý 10:06

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan hayata geçirilen ’Üretici Kadýn Stantlarý’, son olarak, Akdeniz ilçesinde yer alan Yoðurt Pazarýnda kuruldu.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin üretici kadýnlara destek vermek ve üretici kadýn emeðinin görünürlüðünü artýrmak için hayata geçirdiði 'Üretici Kadýn Stantlarý', kent genelinde faaliyet göstermeye devam ediyor. Son olarak Akdeniz ilçesinde yer alan Yoðurt Pazarýnda kurulan stantlarýn baþýna geçen üretici kadýnlar, el emeði göz nuru ürünlerini kazanca dönüþtürme fýrsatý buldu. Pazar alanýnda kurulan stantlarýn baþýna geçen üretici kadýnlar, birbirinden deðerli el emeði ve doðal ürünleri satýþa sundu. Mersinlilerin de yoðun ilgisine sahne olan pazarda bal, kuru meyveler, eriþteler, ev yemekleri, organik sebzeler gibi birçok ürün yer aldý.

"Buradaki diðer kadýnlarla fikir alýþ veriþi yapýyoruz"

Pazarda stant açan üretici kadýnlardan Selma Yýlmaz, yaklaþýk 2 yýldýr üretici kadýn stantlarýnda yer aldýðýný ve çok memnun olduðunu belirterek "Toroslar'a baðlý Çamlýdere Köyü'nden geliyorum. Büyükþehir'in görevlileri sabahtan geldiler, beni evimden alýp buraya getirdiler, pazar bitince de geri götürecekler. O kadar mutluyum ki bunun için. Hem kendi paramýzý kazanýyoruz, hem de sosyalleþerek yeni arkadaþlar ediniyoruz. Ýki çocuk okutuyorum. Elde ettiðim gelir onlara fayda saðlýyor, harçlýk verebiliyoruz, eþimizden para istemiyoruz. Çok güzel bir þey. Ayný zamanda sosyalleþiyoruz, baþka insanlarý gördükçe insanýn fikirleri de geniþliyor. Fikir alýþveriþi yapýyoruz. Çok memnunuz" dedi.

"Ýnsanlara saðlýklý ürünler sunuyoruz"

Pazarda stant açan üretici kadýnlardan Emine Erik ise, "Artýk organik fazla bir þey kalmadý, millet arasa da bulamýyor. Elimizden geldiðince, insanlara saðlýklý ürünler üretmeye çalýþýyor ve ayný zamanda evimize katkýda bulunuyoruz. Ürettikleri ürünleri tanýtmak ve evine katkýda bulunmak isteyen çok kadýn var. Eline fýrsat geçse, o kadar becerikli kadýnlarýmýz var ki. Ayrýca deðiþik insanlar tanýyoruz, ben çok memnunum gerçekten" ifadelerini kullandý.

Belediyenin kadýnlarý desteklemesinin çok önemli olduðuna deðinen Selma Yýldýz Arca da“ Nar ekþisi, kendi yapýmým çörek otu yaðý ve pekmezlerim var. Ayrýca ev yemekleri üretiyorum. Daha önce Narenciye Festivali'ne de katýlmýþtým, bu ikinci katýlýþým. Çok güzel, çok beðendim. Büyükþehir'in bize bu imkâný saðlamasý çok güzel bir þey. Çocuk okutuyoruz ve evimize de maddi olarak katkýda bulunuyoruz" diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.