sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

30 BÝN AÝLEYE ’EL BEBEK GÜL BEBEK’ PAKETÝ ULAÞTI

  •  28 Aralýk 2022 Çarþamba 12:04

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin, bebeklerin ihtiyaçlarý ile geliþimine katký sunma amacýyla baþlattýðý ’El Bebek Gül Bebek’ projesi çerçevesinde 30 binin üzerinde destek paketini ailelere ulaþtýrdýðý bildirildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayýþýyla hayata geçirdiði ve bebeklerin ihtiyaçlarý ile geliþimine katký sunmayý amaçlayan 'El Bebek Gül Bebek' projesi, 13 ilçede ailelerin yüzünü güldürdüðü ifade edildi. 2020 yýlýnýn Nisan ayýnda baþlatýlan proje ile 30 binin üzerinde destek paketinin ailelere ulaþtýrýldýðý kaydedildi. Dar gelirli ailelerin 6-12 aylýk bebekleri için baþlatýlan projeye baþvurularýn, Teksin üzerinden yapýldýðý, talepte bulunan ailenin asgari ücret veya altýnda bir gelirinin olmasý þartý arandýðý dile getirildi.

Projeyi pandemi sürecinde hayata geçirdiklerini ve sonrasýnda yaygýnlaþtýðýný belirten Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde görev yapan Çocuk Geliþimcisi Gülçin Atar, "Talep çok fazla. Bundan kaynaklý olarak projemiz büyüdü. Daðýttýðýmýz paket sayýsý 30 binin üzerine ulaþtý. Ýçerisinde bebek bezi, bebek mamasý, bebek þampuaný, ýslak mendil ve piþik kreminin bulunduðu paketlerimizin daðýtýmý devam ediyor" dedi.

Ailelerin 6-12 aylýk bebeði olduðu dönemlerde baþvuru yapmalarý durumunda talebi incelemeye aldýklarýna deðinen Atar, asgari ücret veya altýnda bir gelire sahip ailelerin bu hizmetten yararlandýklarýný belirtti.

Atar, "Destek paketlerimizi, bebekler 1 yaþýna ulaþýncaya kadar verebiliyoruz. ‘El Bebek Gül Bebek' projemiz gün geçtikçe büyüyor. Þu an aktif olarak 2 bin aile bu hizmetten yararlanýyor. Doðum öncesinde bebeðin beslenmesine katký saðlamak amacýyla ‘Hamile Bakým Sütü' projemiz, doðum sonrasý ise 6-12 aylýk bebekler için ‘El Bebek Gül Bebek' projelerimiz devam ediyor. Arada bir boþluk var. Bunu da ‘Hoþ Geldin Bebek' paketiyle tamamlayacaðýz. Bundan sonrasýnda da hizmetlerimiz devam edecek. Çocuklarýmýzýn her geliþim aþamasýnda yanýndayýz" ifadelerini kullandý.

2 çocuk annesi Besna Taþkan,"Bu paketi ikinci kez alýyorum. Bebek bezi, en ucuz yer olan pazarda bile 170 lira. Mama çok pahalý. Durumumuz olmadýðý için ben mama alamýyordum ve bundan dolayý bebeðim geliþmedi. Belediye'nin daðýttýðý ürünlere baktým ve hepsini de araþtýrdým. Çok kaliteli. Memnunuz. Göstermelik bir hizmet olmadýðý, ürünlerin kalitesinden de belli" diye konuþtu.

8 aylýk Umut Ayaz'ýn annesi Canan Aktaþ ise "Daha önce hamile bakým Sütünden yararlandým. 8 aylýk oðlum için de 'El Bebek Gül Bebek' paketinden faydalanýyoruz. Maddi durumumuz iyi deðil. Ürünler kaliteli, bizim kendi kullandýðýmýz ürünler. Personel de gerçekten çok iyi. Ben hamileyken sütü kendim taþýyamýyordum, sütü mutfaða kadar getiriyorlardý. Memnunuz" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE GENÇLÝK BAYRAMI HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU KUTLANDI
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.