sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÇÝFTÇÝLERE SULAMA BORUSU DESTEÐÝ

  •  26 Aralýk 2022 Pazartesi 10:27

Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan hayata geçirilen sulama borusu desteði ile hem verimliliði artýrmak hem de yeraltý kaynaklarýnýn daha iyi kullanýmýný saðlamak hedefleniyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, hayatýn her alanýnda üreticiyi desteklemeye devam ediyor. Tarýmsal üretimin en önemli girdi maliyetlerinde üreticinin yükünü azaltabilmek adýna hayata geçirilen projelerle, Mersinli çiftçiler artýk geleceðe güvenle bakýyor.

Proje hakkýnda bilgi veren Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý Tarýmsal Yapýlar ve Sulama Þube Müdürü Serdar Dirik, beton ve toprak sulama kanallarýnýn zaman içerisinde yýprandýðýný, hasar gördüðünü ve sulama randýmanlarýnýn düþerek su kayýplarýnýn yaþandýðýný; bu durumun da çiftçilerin gelir kaybýna uðramasýna ve refah seviyelerinin düþmesine neden olduðunu söyledi. Kapalý sistem sulama tesislerine geçilmesi ile sulama randýmanýnýn da yükseleceðine dikkat çeken Dirik, "Son 3 yýlda üreticilerimize kent genelinde 160 kilometre sulama borusu desteði saðladýk. Sadece 2022 yýlýnda 44 bin 804 metre sulama borusu daðýttýk. Bu çerçevede Akdeniz ilçesi Parmakkurdu Mahallemize de bin 200 metre 160'lýk HDPE sulama borusu desteðimiz oldu. Böylece Parmakkurdu Mahallesi'nde yaklaþýk 215 çiftçimize ait 600 dekar araziyi, yeni sulama sahasý olarak açmýþ bulunmaktayýz. Kapalý sistem sulama tesislerini destekleme projelerimiz devam edecek. 2023 yýlýnda hedefimiz 100 kilometre sulama borusu daðýtmak. Bu desteði bütün çiftçilerimize vermeye devam edeceðiz" dedi.

"Vatandaþýn kendi parasýyla almasý mümkün deðil"

Parmakkurdu Mahallesinde yýllardýr sulama konusunda maðduriyet yaþandýðýný ve Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin saðladýðý destek ile bu sýkýntýnýn ortadan kalkacaðýný ifade eden Parmakkurdu Mahallesi Sulama Kooperatifi Baþkaný Salih Erdoðan, "Borular sayesinde su kaybý önlenecek ve ürünler daha verimli olacak. Vatandaþ bu sulama borusunun birini almaya kalksa, 5 bin lira diyorlar tanesine. 100 sulama borusu geldi buraya, hesap etmeye kalksan 500-600 bin lira para yapar. Vatandaþýn parayla alýp da buraya yapmasý mümkün deðil. Ama sað olsun belediyemiz, þu anda halkýmýza da bizlere de çok güzel bir hizmet sunuyor" ifadelerini kullandý.

Proje sayesinde önümüzdeki yýl çiftçinin yüzünün güleceðine inandýðýný söyleyen Parmakkurdu Mahallesi üreticilerinden Ýbrahim Koç, "Bu proje, burada kanayan bir yaraydý. Yýllardýr burada bir maðduriyet vardý. Kanal vardý, kanal týkandý, yürümedi. Bir boru döþedik, ince olduðu için su gitmedi, çiftçimiz hep þikayetçi oldu. Bu sulama borusu geldi, inþallah önümüzdeki sene çiftçimiz gülecek" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.