sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE EL EMEÐÝ GÖZ NURU ÜRÜNLER KAZANCA DÖNÜÞÜYOR

  •  20 Aralýk 2022 Salý 13:51

Mersin Büyükþehir Belediyesinin, kadýn üreticileri desteklemek amacýyla hayata geçirdiði üretici stantlarý, Palm City Alýþveriþ Merkezinde üretici kadýnlar tarafýndan açýldý.

Stantlar, vatandaþlar tarafýndan büyük ilgi görürken, kadýnlar da emeklerini kazanca dönüþtürme fýrsatý yakaladý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan hayata geçirilen 'Üretici Kadýn Stantlarý', kadýnlara gelir kapýsý olmaya ve emeklerini kazanca dönüþtürmeye devam ediyor. Büyükþehir tarafýndan kentin birçok noktasýnda kurulan 'Üretici Kadýn Stantlarý' bu kez de yýlbaþý temasýyla kuruldu. Palm City Alýþveriþ Merkezinde stant açan üretici kadýnlar, seramik eþya, biblo, kitap ayracý gibi el emeði göz nuru ürünlerini kazanca dönüþtürüyor.

"Kadýn elinden üretimi destekliyoruz"

Palm City Alýþveriþ Merkezi Pazarlama Yöneticisi Can Yazgan, Büyükþehirin 'Üretici Kadýn Stantlarýna' ev sahipliði yapmaktan dolayý çok mutlu olduklarýný söyleyerek, "Alýþveriþ Merkezinde üretici kadýn stantlarýnýn yaný sýra, Büyükþehir Belediyesinin 'Yýlbaþý' temalý atölyeleri de yer alýyor. Kadýn elinden üretimi destekliyoruz. Bu çerçevede bu tarz projelerde yer almaya da devam edeceðiz" dedi.

"Büyükþehir sayesinde daha güçlü olacaðýz"

Büyükþehir'in üretici stantlarýnda ilk kez yer aldýðýný söyleyen üretici Damla Özdemir, "Evden üretim yapýyorum. Oyuncak bebek, çýngýraklar, emzik zincirleri üretiyorum. Sað olsun Baþkaným bize çok destek verdi, bizler de geldik. Yýlbaþýna kadar buradayýz. Burada yoðun ilgi var, gelen giden çok oluyor. Ýnsanlarýn el emeðine daha çok önem vermeleri gerekiyor. Çünkü biz evde üretiyoruz bunlarý. El emeðinin daha deðerli olduðunu insanlarýn bilmesi gerekiyor. Benim ilk stanttým, ilk kez katýldým. Çok memnun kaldým. Kýsa sürede de olsa çok ürün çýkarttýk, inþallah bundan sonra da devam ederiz. Büyükþehir, kadýnlarýmýza destek olduðu sürece, biz de onlarýn sayesinde daha güçlü olacaðýz, daha iyi ve saðlýklý evlatlar yetiþtirebileceðiz" diye konuþtu.

"Belediyemiz kadýn üreticilere destek verdi"

El emeði seramik ürünleri satýþa çýkaran üretici Buket Peksel stant açmadan önce umutsuz olduðunu, ancak verilen desteði ve vatandaþlarýn ilgisini görünce çok sevindiðini belirtti. Peksel, "Belediyemizin kadýn üreticilere verdiði destekten dolayý çok teþekkür ederim. Çok güzel dostluklar kurdum burada, verimli de bir stant oldu. 2 yýldýr bu iþi yapýyorum, ama bu benim ilk stanttým. Ýlk baþta biraz umutsuzdum. Çünkü, Türkiye'de sanatçýya ve el emeðine çok deðer verilmediðini düþünüyordum. Ama kadýnlar çok destek verdi ve bu beni çok mutlu etti. Çok gelen oluyor. Kadýnlar 'Siz mi üretiyorsunuz bunlarý?' diye soruyor, 'biz üretiyoruz' deyince de bir tane alacakken, destek vermek amacýyla iki tane alýyorlar, çok mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.