sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’DE SARDALYA BEREKETÝ

  •  13 Aralýk 2022 Salý 12:10

Akdeniz’de av yasaðýnýn kalkmasýyla birlikte Mersin’de her çeþit balýk tezgahlarda yerini alýrken, özellikle ’sardalya’nýn bol olmasý balýkçýlarý sevindiriyor. Mersin Balýkçýlar Derneði Baþkan Yardýmcýsý Adnan Polat, "Karadeniz’in hamsisi, Marmara’nýn palamutu varsa bizim de sardalyemiz var. Þu anda sardalya bolluðu var" dedi.

1 Eylül'den itibaren Karadeniz, Marmara ve Ege'de, 15 Eylül'den itibaren ise tüm Akdeniz'de av yasaðý tamamen kalktý. Yasaðýn kalkmasýyla beraber balýk tezgahlarý da doldu. Tezgahlarýn dolmasýyla birlikte geçtiðimiz aylarda el yakan balýk fiyatlarý da ciddi oranda düþerken, vatandaþlar da balýða raðbet göstermeye baþladý. Yaklaþýk 3 aydýr avlanmaya çýkan balýkçýlar Akdeniz'de 'sardalya' bolluðu yaþandýðýný belirtildi. Karadeniz'in hamsisi, Marmara'nýn palamutu varsa bizim de sardalyemiz var" diyen balýkçýlar vatandaþlarýn bu durumu deðerlendirmesini istedi.

"Sezon çok iyi gidiyor"

Av durumu ve fiyatlarla ilgili ÝHA muhabirine bilgi veren Mersin Balýkçýlar Derneði Baþkan Yardýmcýsý Adnan Polat, 15 Eylül itibariyle av yasaðýnýn Akdeniz'de tamamen kalktýðýný belirterek, "Sezon çok iyi gidiyor. Balýk çeþitliliðimiz bol. Fiyatlarýmýz da çok uygun. Sezon baþýnda Marmara ve Karadeniz'den palamut akýnýyla karþýlaþtýk. Akdeniz'de oralara göre azda olsa palamut çýktý. Bu sene sezon baþýnda palamut epey bir ucuzladý. Gerçekten halkýmýz bu 2-3 aylýk sürede bol bol balýk yediler. 20 liradan, 25 liradan balýk yediler. Tabi þu anda palamutta bir azalma olduðundan dolayý biraz fiyatlar yükseldi ama yine de çoðu balýk fiyatý gayet uygun" diye konuþtu.

"Þu anda sardalya bolluðu var"

Son dönemde özellikle sardalya bolluðu yaþandýðýný kaydeden Polat, "Marmara'nýn palamutu, Karadeniz'in hamsisi olduðu gibi bizim Akdeniz'in de sardalyesi var. Omega 3 açýsýndan en iyi balýðýn somon olduðu bilinir ama sardalya bütün balýklardan daha iyi. Halkýmýzýn burada zaten sardalyaya ciddi raðbeti var. Her yaþtan insanýn sardalya yemesini istiyoruz. Zaten þu anda sardalya bolluðu var. Burada havalar iyi gittiði sürece her çeþit balýðýmýz çýkar. Yýlbaþýndan itibaren havalarýn biraz kötüleþmesiyle birlikte balýk çýkma oranlarý düþer. Buna raðmen fiyatlarýmýz gayet uygun. Geçen yýlýn bu aylarýna göre fiyatlarýmýzda baya bir uygunluk var. Geçen yýl çupra-levreði biz 100-110 liraya satarken, þu anda 80 lira. Sardalya normalde 50 lira ama biz 30-35 lira arasýnda satýyoruz. Ýstavrit 25, hamsi 35 lira. Yani her keseye uyacak balýk var. Halkýmýzý bol bol balýk yemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.