sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÖRTÜ ALTI ÜRETÝCÝLERÝNE DESTEK

  •  12 Aralýk 2022 Pazartesi 13:53

Mersin’de , ’Örtü Altý Sebze Üreticilerine Sera Naylonu Desteði Projesi’ çerçevesinde sera naylonunu, üreticilere yüzde 50 hibe ile teslim edildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin hayata geçirdiði projelerle üreticilere destek olmaya devam ettiði belirtildi. Bu çerçevede, 'Örtü Altý Sebze Üreticilerine Sera Naylonu Desteði Projesi'ni hayata geçiren belediye, 2 bin 800 kilogram sera naylonunu, üreticilere yüzde 50 hibe ile verdi. Mersin Büyükþehir Belediyesinin, üreticilerin girdi maliyetlerinde en yüksek kalem olan sera naylonu maliyetlerini azaltabilmek adýna yürüttüðü ve 2021 yýlýnda 71 üreticinin yararlandýðý projeden, 2022 yýlýnda 20'si kadýn olmak üzere toplam 88 üretici faydalandýðý kaydedildi.

Þahman: "Amacýmýz, çiftçimizin girdi maliyetlerini düþürmek"

Proje hakkýnda bilgi veren Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý'nda Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Emine Sevgül Þahman, projenin, Akdeniz ilçesinde bulunan Adanalýoðlu Limonlu, Adanalýoðlu, Akdeniz, Kazanlý, Kazanlý Cumhuriyet, Kazanlý Hürriyet, Karaduvar, Anadolu, Karacailyas ve Abdullah Þahutoðlu mahallelerini kapsadýðýný söyledi.

Üreticilerin 2 dekarlýk sera alanýnýn 1 dekarlýk kýsmý için sera naylonunun Büyükþehir Belediyesince karþýlandýðýný belirten Þahman, "Üreticilerimize verdiðimiz naylonun kalitesi 350 mikron kalýnlýðýnda ve ömrü 3 senedir. Amacýmýz, seracýlýk sektöründe girdi maliyeti en yüksek olan malzemelerden olan sera naylonun maliyetini üreticilerimiz açýsýndan biraz düþürmek, eskimiþ naylonlarý deðiþtirmeleri konusunda destekte bulunmak" dedi.

"Destekler ilaç gibi geldi"

Projeden faydalanan üreticilerden Murat Doksöz 600 kilogram sera naylonu aldýðýný ve bunun yarýsýnýn maliyetinin Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan karþýlandýðýný ifade etti.

Günümüz ekonomik koþullarýnda bu desteðin kendisi için çok önemli olduðuna dikkat çeken Doksöz, "Ýþlerimiz o kadar iyi deðil. Destekler çok mükemmel, ilaç gibi geldi iþin gerçeði. Yani þu anda zaten ben bu sera naylonunu koymak zorundayým. Yani öyle veya böyle koyacaðýz. Baþkanýmýzýn bize yaptýðý destek, bizim için çok güzel oldu" diye konuþtu.

Sera naylonu maliyetinin yarý yarýya düþmesi sonucunda fidelerini peþin alabildiðini ve gübresini de alabilecek durumda olduðunu dile getiren Doksöz, belediyenin üreticiye, çiftçiye yönelik tüm hizmetlerinin çok beðenildiðini kaydetti.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.