sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KARAYOLLARINDA YILLIK TASARRUF MÝKTARI YAKLAÞIK 55 MÝLYAR LÝRAYA ULAÞTI

  •  7 Aralýk 2022 Çarþamba 14:11

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Adil Karaismailoðlu, Türkiye’nin ulaþtýrma ve haberleþme yatýrýmlarý için bugüne kadar 1 trilyon 653 milyar liralýk yatýrým gerçekleþtirdiklerini belirterek, “Bugün ülke çapýnda sahip olduðumuz toplam 29 bin kilometre bölünmüþ yol sayesinde karayollarýndan elde ettiðimiz yýllýk tasarruf miktarý yaklaþýk 55 milyar liraya ulaþtý” dedi.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Otoyol Baðlantýsý açýlýþ töreninde konuþan Karaismailoðlu, “Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý olarak, ülkemizin ulaþtýrma ve haberleþme yatýrýmlarý için bugüne kadar 1 trilyon 653 milyar liralýk yatýrým gerçekleþtirdik. 100 yýllýk altyapý ihtiyaçlarýný 20 yýl gibi kýsa bir sürede tamamladýk. 2002 yýlýnda 6 bin 100 kilometre olan bölünmüþ yol uzunluðumuzu yaklaþýk 29 bin kilometreye çýkardýk” diye konuþtu.

Yaptýklarý çalýþmalarla ulaþtýklarý baþarýlarý sýralayan Karaismailoðlu, “Bugün ülke çapýnda sahip olduðumuz toplam 29 bin kilometre bölünmüþ yol sayesinde ülkece karayollarýndan elde ettiðimiz yýllýk tasarruf miktarý yaklaþýk 55 milyar liraya ulaþtý. Her yýl CO2 emisyonu salýmýný 5 milyon ton azaltarak, çevre dostu yeni nesil ulaþýmý teþvik ettik, destekledik. 2003-2021 yýllarý arasýnda araç sayýsý 8 milyondan 26 milyona çýkarken, altyapý geliþtirme çalýþmalarýmýz sayesinde can kaybýný da yüzde 80 düzeyinde azalttýk. Emniyetli ulaþým altyapýlarý ile ölümlü kazalarýn azalmasý sayesinde yýlda ortalama 13 bin 100 hayat kurtarýyoruz. Bu baþarýlarý daha da yukarýlara çekecek çalýþmalarýmýzý da hýzla sürdürüyor, 3 bin 665 kilometre bölünmüþ yol inþaatýna da devam ediyoruz. Hedefimiz; 2053 yýlýna kadar otoyol uzunluðumuzu 8 bin 325 kilometreye, bölünmüþ yol uzunluðumuzu ise 38 bin 60 kilometreye ulaþtýrmaktýr” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.