sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖRTÜ ALTINDA DOMATES HASADI BAÞLADI: ÝLK ÜRÜNLER DÜNYA KUPASI MAÇI OYNANAN KATAR’A

  •  6 Aralýk 2022 Salý 10:06

Türkiye’nin yaþ sebze ve meyve üretiminde ilk sýralarda yer alan Mersin’de örtü altýnda domates hasadý baþladý, ilk ürünler dünya kupasý maçýnýn oynandýðý Katar’a ihraç edildi.

Örtü altýnda domates üretimi yapan Yusuf Yýlmaz,” Eylül'ün birinde domates fidelerimiz diktik. Þuanda Kýþ mevsiminde giriyoruz hasat etmeye baþladýk. Kilogram fiyatý 10 TL bandýnda gidiyor. Katar'da dünya kupasý olduðu için Katar'a ihraç ediyoruz. Ukrayna ve Rusya gibi ülkelere de domatesimizi gönderiyoruz. Ama þuanda dünya kupasý olduðu için Katar'a gönderiyoruz. Dünya kupasý bittikten sonra yine Rusya gibi ülkelere ihraç etmeye devam edeceðiz.

Türkiye'nin dört bir yanýnda Erdemli'den domates gönderdiklerine de deðinen üretici Yýlmaz,” Ýstanbul, Ankara, Ýzmir Bursa baþta olmak üzere doðuda da Diyarbakýr, Adýyaman ve Þanlýurfa gibi þehirlere gönderiyoruz. Þuanda talep iyi memnunuz” dedi.

Domateste üretim girdilerinin yüksek olmasýna raðmen kilogramýn 10 TL olmasý nedeniyle kar ettiðine de deðinen Yýlmaz, özellikle kýþ sezonunda daha aþaðý fiyatýn kurtarmayacaðýný kaydetti.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.