sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

UNUTULMAYA YÜZ TUTAN "KAYNAR" LEZZETÝ KADIN GÝRÝÞÝMCÝ ÝLE YAÞATILIYOR

  •  5 Aralýk 2022 Pazartesi 11:40

Tarsus’ta yaþayan emekli banka müdürü Serpil Demir, unutmaya yüz tutmuþ lezzetlerden olan "kaynar" satýþý yaparak geçimini saðlýyor. Bu damak tadýný yaþatmak amacýyla yola çýktýðýný belirten Demir, "Kadýnlar lütfen vazgeçmesinler. Ýnatla, istikrarla, yollarýna ve üretmeye devam etsinler" dedi.

Kendisi ile birlikte esnaflýk yapan diðer 15 kadýn iþletmeci ile birlikte, tarihi Kýrkkaþýk Bedesteni'nin içerisinde yöresel lezzet Kaynar'ý kaynatmaya devam eden Serpil Demir, üretici kadýn stantlarý aracýlýðý ile katýldýðý etkinliklerde, tanýnýrlýðýnýn ve bilinirliðinin arttýðýný söyledi. Ekonomik þartlarýn çok zor olduðunu ve üretici kadýnlarýn ayakta kalabilmek için çok büyük mücadeleler verdiðini söyleyen Demir, "Bir kadýn üretici olarak, desteklenmeye ihtiyacýmýz var. Þu anda Kýrkkaþýk Bedesteni'nde benimle birlikte 16 kadýn çalýþýyoruz. Biz burada çok huzurluyuz, çok mutluyuz, ama büyük desteklere ihtiyacýmýz var" diye konuþtu.

Tarsus'ta geçtiðimiz günlerde yapýlan 1.Uluslararasý Tarsus Festivali'nin de kendilerine ciddi anlamda katký saðladýðýna dikkat çeken Demir, "Biz Büyükþehir Belediyesi'nden çok destek alýyoruz. 3 gün süren Tarsus Festivali'nde hem biz üretici kadýnlar olarak stant açtýk, hem de buraya gelen misafirlerin Kýrkkaþýk Bedesteni'ni gezmesi, buradaki esnaf arkadaþlara büyük katký saðladý" þeklinde konuþtu.

Asla vazgeçmeyin"

Üretmek isteyen kadýnlara da çaðrýda bulunan Demir, "Kadýnlar lütfen vazgeçmesinler. Ýnatla, istikrarla, yollarýna ve üretmeye devam etsinler. Çünkü ben 15 yýldýr bu iþi yapýyorum. 15 yýldýr çevremdeki insanlar bana, ‘býrak bu iþi, yapma' dedi. ‘Herkesin evinde var, kaynatamazsýn, para kazanacaðýný mý zannediyorsun?' dediler. Ama ben ýsrarla, bildiðimden þaþmadým ve 15 yýldýr kaynarýn tanýnabilirliðini artýrdým ve markalaþtýrdým" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.