sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRK ÞÝRKETÝNDEN KUZEY MAKEDONYA’YA 20 MÝLYON EUROLUK PANEL YATIRIMI

  •  22 Kasým 2022 Salý 11:25

Ürettiði sandviç panel ve EPS ürünleriyle 5 kýtadaki 102 ülkeye ihracat yapan, Türkiye’nin panel üretiminde önde gelen firmasý Teknopanel, 20 milyon euro deðerindeki ilk yurt dýþý yatýrýmýný Kuzey Makedonya’ya yaptý. Baþkent Üsküp’te gerçekleþen tesisin imza törenine, Kuzey Makedonya Baþbakaný Dimitar Kovaçevski katýldý.

Türkiye'de faaliyet gösteren 4 tesisiyle inþaat malzemeleri sektörünün öncü markalarýndan biri olan Teknopanel, 20 milyon euro deðerindeki 5. tesisinin imza törenini Kuzey Makedonya'nýn baþkenti Üsküp'te gerçekleþtirdi.

Ýmza törenine katýlan Baþbakan Kovaçevski, hükümet olarak Kuzey Makedonya'ya yabancý yatýrým yapýlmasý yönünde öncelik ve imkanlar saðladýklarýný söyledi. Teknopanel firmasýnýn 460 çalýþaný ile Avrupa'nýn önde gelen firmalarýndan biri olduðunu dile getiren Kovaçevski, "Bu durumda önemli olan þu; Avrupa piyasasýndaki alýcýlar bizim çalýþanlarýmýzdan, Üsküp'ten ürün temin edecek. Önümüzdeki 9 yýl içerisinde ihracatýn 170,5 milyon euro olmasý bekleniyor. Firma yeni tesisi için 20 milyon euro yatýrým yapýyor. 120 istihdam saðlayarak gelecek yýl üretime baþlayacak" dedi.

Yapýlan yatýrým için yetkililere teþekkür eden Kovaçevski, "Türkiye Cumhurbaþkaný Erdoðan'a, TBMM Baþkaný Þentop'a ve Dýþiþleri Bakaný Çavuþoðlu'na buradan selamlarýmý gönderiyorum. Kuzey Makedonya ile Türkiye Cumhuriyeti arasýnda kurduðumuz samimi ve yapýcý temaslar sayesinde, Türk yatýrýmcýlar ülkemize yatýrým yapmayý tercih ediyor" ifadelerini kullandý.

Törende konuþan Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök ise “Türk firmalarý Kuzey Makedonya'da birçok sektöre yatýrým yapýyor ve Türkiye'yi baþarýyla temsil ediyor. Bu ülkede Türk yatýrýmcýlar, aranýlan ve ihtiyaç duyulan çözüm ortaðý haline geldi. Teknopanel firmamýzda bugünden itibaren Kuzey Makedonya ekonomisine yeni bir renk ve dinamizm katacak, ayný zamanda istihdam oluþturacak, katma deðer saðlayacaktýr" diye konuþtu.

Ýlk yurt dýþý fabrikasý

Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, Üsküp'teki yatýrýmýn, þirketin ilk yurt dýþý fabrikasý olduðunu ve 20 milyon euro yatýrýmý ile faaliyete baþlamaya hazýr hale geldiðini söyleyerek, "16 bin metrekaresi kapalý, toplam 55 bin metrekare kurulu alana sahip tesisimizin üretim kapasitesi yýllýk sandviç panelde 3 milyon metrekare, EPS ürünlerinde ise 350 bin metreküptür. Tüm Avrupa ve Balkan ülkelerine gerçekleþtireceðimiz satýþ ve pazarlama faaliyetleriyle yýllýk ciro hedefimiz 35 milyon eurodur. Bu cironun yüzde 80'ini ihracattan elde etmeyi planlýyoruz” þeklinde konuþtu.

Minimum 120 kiþiden oluþacak yeni ekiple çalýþmaya hazýr olduklarýný kaydeden Kahveci, "Bugün dünya pazarýnda Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika kýtalarýndaki 102 ülkeye ihracat yapan bir firma olarak, Kuzey Makedonya sanayisinde faaliyet göstererek Avrupa pazarýnda tanýnan bir marka haline geleceðiz” ifadelerini kullandý.

Teknolojik Sanayi Geliþtirme Bölgesi (TÝDZ) Direktörü Despotovski, kalkýnma stratejileri doðrultusunda Teknopanel'in saðlayacaðý 120 istihdamýn önemli derecede ekonomiye katký saðlayacaðýný belirtti. Firmanýn sadece 20 milyon euroluk yatýrým ve mevcut kapasitesiyle kalmayacaðýný düþündüðünü ve önümüzdeki dönem görüþmelere baþlayacaðýný ifade etti.

16 bin metrekaresi kapalý, toplam 55 bin metrekare alana sahip tesisin imza törenine; Kuzey Makedonya Baþbakaný Dimitar Kovaçevski, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, Teknolojik Sanayi Geliþtirme Bölgesi (TÝDZ) Direktörü Jovan Despotovski, Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayýda önemli davetli katýldý. Sandviç panel ve EPS ürünleri üretimini yapacak olan Avrupa'nýn en modern teknolojisine sahip yatýrýmý, Teknopanel Doo Kuzey Makedonya'nýn resmi anlaþmasý TÝDZ Direktörü Despotovski ve Genel Müdür Kahveci arasýnda imzalandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
HÜKÜMLÜLER ORMAN FAALÝYETLERÝNDE ÇALIÞACAK
MEÜ 27. KÜLTÜR VE SPOR ÞENLÝKLERÝ BAÞLADI
ANCELOTTÝ, AYLARCA FORMA VERMEDÝÐÝ ARDA’YI ÞÝMDÝ YERE GÖÐE SIÐDIRAMIYOR: TOP ONA AÞIK

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.