SEÇER: "ÝNSANLAR, NÝCE MEDENÝYETE EV SAHÝPLÝÐÝ YAPMIÞ TARSUS’TA KOÞACAK"

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, hafta sonu koþulacak olan 14. Uluslararasý Tarsus Yarý Maratonu ile son derece renkli bir etkinliðe imza atýldýðýný söyledi.
Seçer, katýldýðý bir televizyon programýnda, yarý maratonda 11 ülkeden 40'ý yabancý toplam 430 sporcunun yarýþacaðýný belirterek, "Pazar günü ayný zamanda bir de halk koþumuz var. O koþu için de 3 bin 684 vatandaþýmýz kayýt yaptýrmýþ. Hatta bu koþu için kayýtlar, pazar günü koþunun yapýlacaðý saate kadar devam edecek” dedi.
“Mersin coðrafyasý spor etkinliklerine çok uygun”
Maratona bu yýl Rusya, Azerbaycan, Kýrgýzistan, Etiyopya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Kenya, Tacikistan ve Ýzlanda'dan sporcularýn da katýlacaðýný ifade eden Seçer, “Bu etkinlikte insanlar medeniyetlere, imparatorluklara ev sahipliði yapmýþ, imparatorluklarýn baþkenti olmuþ, üniversiteler kenti Tarsus'ta koþacak” diye konuþtu. Mersin'in coðrafyasýnýn spora, etkinliklere, festivallere ve yarýþlara son derece uygun olduðunu kaydeden Seçer, “Mersin, 12 ay boyunca birçok aktiviteyi yapmaya müsait. Halký çok sýcakkanlý, çok misafirperver. Çünkü anlattýðým gibi muazzam bir tarihi, kültürel birikimi olan, her haliyle 10 numara bir kent diyebilirim kentim için” ifadelerini kullandý.
Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak, çok önemli etkinlikler yaptýklarýný kaydeden Seçer, “Mutlaka her kurum, belediyeler, diðer kurumlar kendince önemli ve deðerli çalýþmalar yapýyorlardýr ama Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak özellikle spor, sanat, kültür konularýna 3,5 yýllýk yönetim olarak çok muazzam önem veriyoruz” þeklinde konuþtu.
“Dolu dolu spor etkinliklerimiz olacak”
Sporu ve sporcuyu çok önemsediklerini kaydeden, bu çerçevede birçok etkinlik ve turnuva gerçekleþtirdiklerini vurgulayan Baþkan Seçer, þöyle devam etti; “23 Ekim'de Tarsus'ta 14.'sü gerçekleþtirilecek Uluslararasý Tarsus Yarý Maratonu var. Öncesinde 21 ve 22 Ekim'de Mersin merkezde Gençlik Festivalimiz var. Yine Tarsus'ta 4-5-6 Kasým'da 1.'sini yapacaðýmýz Uluslararasý Tarsus Festivalimiz olacak. 2023 yýlý içerisinde nisan ayýnda 6.'sýný yapacaðýmýz Tour Of Mersin Bisiklet Turu'muz var. Yine 2023 yýlýnýn aralýk ayýnda 5.'sini gerçekleþtireceðimiz Uluslararasý Mersin Maratonu olacak. Çok renkli görüntülerin olduðu, çok güzel etkinliklerin olduðu günler geçireceðiz.”
Pazar günkü halk koþusunda kendisinin de koþuya katýlacaðýný sözlerine ekleyen Baþkan Seçer, “Tüm vatandaþlarýmýzý davet ediyorum. Spor demek barýþ demek, kardeþlik demek, dostluk demek. Muazzam bir birleþtirici güç demek. Onun için sporu önemsiyoruz” dedi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA