sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

UCUZ EV ALMAK ÝSTERKEN 198 BÝN TL DOLANDIRILDI

  •  6 Eylül 2022 Salý 11:00

Mersin’de icra müdürünün ismini kullanarak icradan ucuza ev alma hikayesiyle bir þahýstan 198 bin TL dolandýran 2 þüpheli polisin titiz çalýþmasýyla yakalandý. Kamera kayýtlarýyla tespit edilip yakalanan 2 þüpheli tutuklanýrken, dolandýrýlan paranýn 90 bin TL’si ele geçirildi.

Ýddiaya göre, Ev almak isteyen Ý.N. kendisini Hacý ismiyle tanýtan K.B'nin Mersin icra müdürünün arkadaþý olduðunu kurumdan satýþa çýkan dairelerde kolaylýk saðladýðýný, icra yoluyla daire satýn alýnmasý durumunda kurum müdürünün 6 bin TL, kendisinin de 5 bin TL komisyon aldýðýný söyledi. Ý.N. sözde 198 bin TL' ye icradan satýþa çýkacak daire için önden 98 bin TL, daha sonra da kendisini memur olarak Murat takma ismiyle tanýtan V.B'ye 100 bin TL verdi. Ardýndan þahýslara ulaþamayan ve daire ile ilgili bir geliþme olmayýnca da dolandýrýldýðýný anlayan Ý.N. Ýl Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube Nitelikli Dolandýrýcýlýk Büro Amirliði'ne baþvurdu.

Polis, olayla ilgili çok yönlü kamera ve saha çalýþmalarý neticesinde þüpheli þahýslarýn K.B. (56) ve V.B. (30) olduðunu tespit etti. Tespit edilen 2 þüpheli polis tarafýndan yakalandý. Þüphelilerin evinde ise 90 bin 200 TL para ele geçirilip dolandýrýlan þahsa teslim edildi.

Emniyette ifadesi alýnan þüpheliler K.B. (56) ve V.B. (30) adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çýkartýlan 2 þüpheli d e 'Nitelikli dolandýrýcýlýk' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Paylaþ :
Milyonlarca çalýþan emekliyi ilgilendiren haber! Genel saðlýk sigortasý primi gündemde
NÝKOLA TESLA VE HAVADAN ELEKTRÝK HAYALÝ
MERSÝN’ÝN YAYLALARINDA SANAT VE EÐLENCE BULUÞMASI
BAÞANTRENÖR CAN SEVÝM: "BU YIL GERÇEKTEN ZORLU VE MÜCADELECÝ BÝR LÝG OLACAK"

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.