CHP VE HDP’LÝ ÜYELER ’EREN BÜLBÜL’ ÝSMÝNÝ REDDETTÝ

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisinde, þehit Eren Bülbül’ün adýnýn bir parka verilmesini içeren önerge, CHP, HDP ve diðer muhalif meclis üyelerinin oylarýyla reddedilirken, duruma tepki gösteren Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, parka ’Eren Bülbül’ isminin yazýldýðý tabelayý dikti.
Baþkan Gültak, bugün Huzurkent Mahallesi'ne giderek mahalleli ile birlikte 'Ýyi ki varsýn Eren Bülbül Parký' yazýlý levhayý parka dikti. Buradaki parkýn yapýmý tamamlanan yeni bir park alaný olduðunu söyleyen Gültak, "Ýsimsiz olduðu için bir isim vermek istedik. Ýsmi de 'Ýyi ki varsýn Eren-Eren Bülbül Parký' olsun istedik. Bu konuda hem mahallelimizin isteði vardý hem de muhtarýmýzýn bize bir dilekçesi vardý. Dünkü meclis toplantýsýnda bunu anlattýk meclis üyelerine. Mahallelimizin ve muhtarýn talebi olduðunu söylememize raðmen maalesef dün kahredici bir olay yaþadýk. CHP, HDP, EMEP ve 2 baðýmsýz üyenin oylarýyla 'Eren Bülbül' ismini veremedik. Çok üzülüyorum bunlardan dolayý. Çünkü þehitlerimiz varsa biz bugün buradayýz. Þehitlerimiz varsa ezanlarýmýz okunuyor. Þehitlerimiz varsa biz devletiz ve cumhuriyetiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediði gibi muasýr medeniyetler seviyesine ulaþmak istiyorsak, þehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde olacaktýr" dedi.
"Þehidimizin ismini bir parka vermekten gurur duyuyorum, yargýlanmaya da hazýrým"
Meclis üyelerinin bu tavrýný anlamakta güçlük çektiðini, özellikle CHP'ye gönül vermiþ seçmenlerin de bundan hoþnut olduðunu düþünmediðini vurgulayan Gültak, þöyle devam etti:
"Dünkü olaylarda çok ilginç diyaloglar geçti. Bir CHP meclis üyesi, 'O zaman 500 þehit ismi getirilirse onlarýn da mý ismini vereceðiz' dedi. Böyle bir laf olur mu? Kaç tane getirilirse getirilsin veririz. Aslýnda buradaki olay çok basit. HDP tabi bu tür þeylere karþý büyük alerji duyuyor. Dünkü meclisin görüntülerine baktýðýnýzda çok sakin ve rahattýlar, hiç topa girmediler. Ne hikmetse CHP'li meclis üyeleri bu konunun altýnda bocaladýlar ve kendilerini ifade etmeye çalýþtýlar. Biz Osmanlý ile padiþahlarýmýzla, Atatürk ile birçok siyasi liderlerimizle övünmüyor muyuz? Bu þehitlerimiz de önemli. O zaman biz 15 Temmuz'u da unutalým. Diðer þehitlerimizi de unutalým, 100 yýl sonra pasifize olmuþ geçmiþi ile hiç haberi olmayan insanlara mý dönüþelim? Ben talimat verdim, arkadaþlarýmýz hýzlý bir þekilde hazýrladý. Buyurun burada 'Ýyi ki varsýn Eren- Eren Bülbül Parký'mýz. Ben diktim, gelsin birileri yiðitse söksün. Eðer yasa beni bu konuda yargýlayacaksa, þehidimizin ismini bir parka vermekten gurur duyuyorum, yargýlanmaya da hazýrým'' dedi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA