ÖRTÜ ALTINDA YETÝÞTÝRÝLEN ERÝK, ÜRETÝCÝNÝN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Mersin’in Mut ilçesinde yoðun olarak örtü altýnda yetiþtirilen eriðin kilogramýnýn 800 ila bin lira arasýnda alýcý bulmasý üreticinin yüzünü güldürüyor.
Ýlçenin iklimi ve coðrafi þartlarýnýn uygun olmasý sebebiyle çeþitli sebze ve meyvenin yetiþtirildiði Kýravga Mahallesi'ndeki seralarda ýsýtma sistemi yardýmýyla erik üretimi de yapýlýyor. Ýlgili kurum müdürleriyle ilçe Kaymakamý Batuhan Bingöl de erik yetiþtirilen bahçeleri ziyaret edip, üreticilerle sohbet ederek bilgi aldý.
Örtü altý üretiminin ilçede daha da yaygýnlaþtýrýlmasý gerektiðini ifade eden Kaymakam Batuhan Bingöl, beraberindekiler baharýn habercisi olarak erikleri özenle toplayarak, kasalara dizdi. Ýlçede mikroklima iklimi sayesinde çeþitli ürünlerin yetiþtirildiðine dikkat çeken Kaymakam Bingöl, “Türkiye'nin Erik hasadýný Mut'ta gerçekleþtirmiþ bulunuyoruz. Ýnþallah bu hasat tüm üreticilerimize hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum. Ýlçemizde 14 bin dekar civarýnda ürün toplayabileceðimiz erik bahçesi var” dedi.
Ýlçe Tarým ve Orman Müdürü Ekrem Bayýr ise erik yetiþtirilen ilçelerden biri olduklarýný ifade ederek, “Toplanan eriði, Mersin'in yaný sýra Antalya, Konya ve Ýstanbul'daki hallere gönderiyoruz. Buralardan da yurt dýþýna ihraç edeceðiz. Hasat yapýlan sera yaklaþýk 800 metrekare alana sahip. Burada 39 Erik aðacý var. Ortalama 1 ton 200 kilogram rekolte bekliyoruz” diye konuþtu.
Eriklerin, kaselere yerleþtiðini ifade eden Bayýr, “Ortalama kasede 8 eriðin bulunduðu 90 gramlýk kaseler 80 ila 100 liradan satýlýyor. Eriðin kilogramý da 800 ila 1000 liradan satýþa sunulmuþ durumda" þeklinde konuþtu.
Sera üreticisi Uzay Gezer de 4 yýldýr Mart ayýnda hasat yaptýklarýný belirterek, iyi bir kazanç elde ettiklerini ancak sezon süresince üretimde zahmetli ýsýtma sistemleri kullandýklarýný dile getirdi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA