YENÝÞEHÝR’DE YIKILACAK BÝNALARDA ASBEST KONTROLÜ YAPILIYOR

Mersin’in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesi, yýkýlacak binalarda akciðer kanseri baþta olmak üzere ciddi hastalýklara neden olabilen ‘asbestli madde’ kontrolü yapmaya baþladý.
Mersin'in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesi, yýkýlacak binalarda akciðer kanseri baþta olmak üzere ciddi hastalýklara neden olabilen ‘asbestli madde' kontrolü yapmaya baþladý.
Yeniþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre asbest, Dünya Saðlýk Örgütü (WHO) Uluslararasý Kanser Araþtýrma Merkezinin ‘Kanserojen Maddeler' listesinde yer alýyor. Türkiye'de de asbestin üretimi, kullanýmý ve asbest içeren eþyalarýn piyasaya sunulmasý 2010 yýlýnda yasaklanmýþtý.
Bu çerçevede harekete geçen Yeniþehir Belediyesi tarafýndan ilçeye baðlý Akkent Mahallesinde yýkýlmasý planlanan bir binada asbestli madde kontrolü yapýldý. Binanýn farklý yerlerinden alýnan numuneler analiz edilecek. Binada asbest maddesinin tespit edilmesi halinde ise asbestli bina yýkým prosedürleri uygulanacak. Sökülen asbestli malzeme, yönetmeliðe uygun olarak imha edilecek. Aksi halde bina yýkýldýðý zaman çevreye büyük miktarda yayýlan asbest, bölgede yaþayan vatandaþlarý ve çalýþanlar için ciddi riskler oluþturuyor.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA