30 NÝSAN’DA HAL KATLI KAVÞAÐI AÇILIYOR
Mersin Büyükþehir Belediyesi, kentin en yoðun lojistik aksý olan Hal bölgesinde trafiði rahatlatacak dev yatýrýmý tamamladý.
30 Nisan’da açýlacak olan Hal Katlý Kavþaðý, hem transit geçiþleri hýzlandýracak hem de sanayi ve hal esnafýnýn yýllardýr süren trafik çilesine son verecek.
Ulaþýmda konforu artýrma hedefiyle Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan hayata geçirilen yatýrýmlardan biri olan Hal Katlý Kavþaðý projesinde sona yaklaþýldý.
750 milyon TL’lik yatýrým bedeliyle dikkat çeken ve Hüseyin Okan Merzeci ile Turgut Özal Bulvarlarýnýn kesiþim noktasýnda yer alan proje trafiðe 30 Nisan 2026 Perþembe günü saat 17.30’da Mersin Büyükþehir Belediyesi Baþkaný Vahap Seçer’in katýlýmýyla açýlacak.
Proje, 29 Kasým 2025 tarihinde baþladý. Toplam bin 820 metrelik alaný kapsayan, Doðu-Batý hattýnda 685 metrelik "battý-çýktý" bölümüyle transit geçiþleri kesintisiz hale getirecek olan kavþak Týrmýl, Sanayi Sitesi, Mersin Hali ve Otoban baðlantý yollarýndaki trafik yükünü hafifletmeyi amaçlýyor.
Yol Yapým, Bakým ve Onarým Dairesi Baþkanlýðý koordinesinde yürütülüyor. Projenin altyapý deplase iþlemleri ise (TEÝAÞ, su, doðalgaz ve yaðmursuyu hatlarý) yüzde 100 oranýnda tamamlandý.
Ýlerleyen günlerde bin 300 metrelik oto korkuluðu ve 26 bin 500 ton sýcak asfalt serimi ile son rötuþlarýn yapýlmasý planlanýyor.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


