20. ÝYÝLÝK GEMÝSÝ GAZZE ÝÇÝN MERSÝN’DEN YOLA ÇIKTI
Ramazan ayý öncesinde Gazze’ye yönelik insani yardým seferleri devam ediyor. Türk Kýzýlay, Mersin’den 20. Gazze Ýyilik Gemisi ile 1,400 ton yardým malzemesi gönderdi. Yardýmlar, Mýsýr Kýzýlayý aracýlýðýyla Gazze’ye ulaþtýrýlacak.
Ramazan ayý yaklaþýrken Gazze'deki insani yardým faaliyetlerini artýran Türk Kýzýlay, bin 400 ton insani yardým malzemesi taþýyan 20. Gazze Ýyilik Gemisi 'Princess Nabiha'yý Mersin Uluslararasý Limaný'ndan Mýsýr'ýn El-Ariþ Limaný'na uðurladý. Gýda, hijyen, giyim, bebek ve barýnma malzemelerinden oluþan yardýmlarýn, El-Ariþ Limaný'ndan týrlara yüklenerek Mýsýr Kýzýlayý koordinasyonunda Refah Sýnýr Kapýsý üzerinden Gazze'ye ulaþtýrýlmasý planlanýyor.
Mersin Uluslararasý Limaný'nda düzenlenen uðurlama törenine, Mersin Vali Yardýmcýsý Murat Çaðrý Erdinç, Türk Kýzýlay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanýk ile Kýzýlay yetkilileri katýldý. Törende konuþan Türk Kýzýlay Yönetim Kurulu Üyesi Yener Tanýk, Gazze'de yaþanan insani krizin en aðýr bedelini her zaman olduðu gibi çocuklar, yaþlýlar, hastalar ve ailelerin ödediðini ifade ederek, "Gazze'de uzun zamandýr çok aðýr bir süreç yaþanýyor. Bu süreçte en fazla etkilenenler ise her zaman olduðu gibi çocuklar, yaþlýlar, hastalar ve aileler ve böylesi zamanlarda insanýn içini en çok yakan þey þudur, bir yerde sofralar kurulurken, baþka bir yerde sofralarýn hiç kurulamamasý" dedi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


