MERSÝN’DE SOFRALARA LEZZET KATACAK AÞÇILAR YETÝÞÝYOR

Mersin Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde faaliyetlerini sürdüren MERCEK Mesleki Eðitim Merkezi, geleceðin usta aþçýlarýný hazýrlýyor. Toplamda 190 saat olan ‘Aþçý Çýraðý Kursu’ ile gençler ve kadýnlar hayallerine bir adým daha yaklaþýyor.
MERCEK Meslek Edindirme ve Eðitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, kursun ücretsiz olduðunu ve burada yetiþen çýraklarýn meslek hayatlarýna ilk adýmlarýný daha saðlam attýklarýný belirterek, "Nitelikli iþ gücünü ve istihdamý artýrmak için MERCEK’lerde açtýðýmýz kurslardan, tüm vatandaþlarýmýz ücretsiz bir þekilde faydalanabiliyor. Halkkent MERCEK’te verilen Aþçý Çýraðý Kursu da bunlardan bir tanesi" dedi.
Kursiyerlere, meslek hayatýna dair tüm incelikleri öðrettiklerini ifade eden Maya, "Bu eðitimde kadýnlara ve gençlere, mutfakta baþarýnýn tarifini vermeye çalýþýyoruz. Zaman yönetimi, malzemeyi ekonomik kullanma, hijyen kurallarýna uyma, ekip ruhu ile çalýþma ve sunum gibi mesleki bilgileri ve teknikleri öðreterek, ustalaþmalarýnýn yolunu açýyoruz" ifadelerine yer verdi.
Halkkent MERCEK’te verilen ’Aþçý Çýraðý Kursu’na katýlan Büþra Kurtdoðmuþ, kursa yazýlýrken herhangi bir bilgi birikimi olmadýðýný kaydederek, "Kurs sayesinde hangi tahtada neyi doðrayacaðýmýzý, býçak tutma ve yemek yapma tekniklerini öðrendik.Buranýn bana çok yararý oldu" diye konuþtu.
’Aþçý Çýraðý Kursu’na katýlan bir diðer kursiyer Ýrem Çýnar ise kursa 1,5 aydýr devam ettiðini söyleyerek, "Burada güzel þeyler edindik ve kendimize çok þey kattýk. Kesim teknikleri, tatlýlar ve aþçýlýkla ilgili birçok terim öðrendik. Evde uðraþýrken bu kadar teknik bilmiyordum ve kendimi bu kadar geliþtireceðimi de tahmin etmiyordum. Buranýn herkese çok yararlý olacaðýný düþünüyorum" dedi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2025 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA