sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’SPORBÜS’ ÇOCUKLAR ÝÇÝN YOLLARDA

  •  24 Mayýs 2024 Cuma 11:00

Mersin Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin, cumhuriyetin 100. yýlýnda ‘yüzde 100 cumhuriyet yüzde 100 spor’ sloganýyla baþlattýðý ‘Sporbüs’ projesi kapsamýnda, özellikle kýrsal mahallelerdeki çocuklar spor etkinlikleriyle buluþmaya devam ediyor.

Sporbüs’ün bir duraðý da Silifke ilçesi Kabasakallý Mahallesi oldu. Kabasakallý Ýlkokulu’nun bahçesine kurulan parkurda yarýþan çocuklar hem spor yaptý hem de eðlenceli bir gün geçirdi. Etkinlikte özel gereksinimli bireyler de hem arkadaþlarý hem de belediyenin antrenörleri eþliðinde parkuru tamamladý. Büyükþehir Belediyesinin cumhuriyetin 100. yýlýnda ‘yüzde 100 cumhuriyet yüzde 100 spor’ sloganýyla baþlattýðý ‘Sporbüs’ projesiyle, çocuklara spor branþlarý tanýtýlýrken, parkur yarýþlarý da düzenleniyor. Çocuklar gün boyu hareket etmenin yaný sýra hem bireysel hem de takým sporlarýný deneyimliyor.

 

 

“Bu proje, spora yetenekli öðrencileri keþfetmemize de yardýmcý oluyor”

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde beden eðitimi öðretmeni olarak görev yapan Halil Ýbrahim Balsatan, mahalle mahalle gezerek okullara gitmeye devam ettiklerini ifade ederek, “Öðrencilerimize parkurlar kurarak eðitsel oyunlarla eðlenmelerini saðlýyoruz. Buradaki çocuklarýn imkanlarý çok kýsýtlý. Büyükþehir Belediyesi olarak onlara ulaþýnca, ne kadar mutlu olduklarýný görüyoruz. Farklý branþlarda kurduðumuz parkurda dikkatimizi çeken, yetenekli öðrenciler de oluyor. Þehir merkezinde olmadýklarý için böyle bir þanslarý oluyor. Bu proje aslýnda spora yetenekli öðrencileri keþfetmemize de yardýmcý oluyor” dedi.

 

 

Öðrenciler eðlenerek spor yapmanýn keyfini çýkardý

Parkurda yarýþan serebral palsi hastasý Deniz Koç, “Bugün çok eðlendim. Vahap Amca, seni çok seviyorum” diyerek duygularýný dile getirdi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.