sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’DE EKMEKLÝK YAKAMOZ BUÐDAYININ HASADI YAPILDI

  •  23 Mayýs 2024 Perþembe 08:31

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin Akdam ve Anadolu mahallelerinde, belediyeye ait arazilerde ekimini gerçekleþtirdiði yerli yakamoz türü ekmeklik buðdayýnýn hasadý yapýldý.

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin Akdam ve Anadolu mahallelerinde, belediyeye ait arazilerde ekimini gerçekleþtirdiði yerli yakamoz türü ekmeklik buðdayýnýn hasadý yapýldý.

 

Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðünce, geçen ekim ayýnda ilçeye baðlý kýrsal bölgelerden olan Akdam ve Anadolu mahallerinde, 2014 yýlýnda tescillenmiþ yerli yakamoz türü ekmeklik buðday ekimi yapýldý. Ýki mahallede toplamda 23 dönüm topraða ekilen yerli ekmeklik yakamoz buðdayýnýn hasadý baþladý. Biçerdöver yardýmýyla gerçekleþen ekimden, bu yýl dönüm baþýna ortalama 400 ila 500 kilogram, ekim gerçekleþen toplam 23 dönümlük tarým topraðýndan da hasat sonunda 9 ila 12 ton arasý verim bekleniyor. Hasattan elde edilen buðdaydan üretilecek kilolarca un, dezavantajlý durumdaki ailelere, kadýn kooperatifleri ve tandýr evlerine ücretsiz ulaþtýrýlacak.

 

“Ýþçisi, emekçisi, kadýný ve genciyle birlikte ürettik”

 

Akdeniz Belediye Baþkaný Hoþyar Sarýyýldýz da Akdam Mahallesi’nde gerçekleþen buðday hasadýna katýldý. Buðday üretimi hakkýnda açýklama yapan Sarýyýldýz, “Bölgede, 13 dönümlük bir arazide yaklaþýk 10 tonluk bir verim alacaðýmýz hasada katýldýk. Tarlamýza ekilen ürün, yerli bir buðday türü. Ekim iþleminden, gübreleme ve bakým iþlemlerinden biçime kadar tüm çalýþmalarda belediyemiz personeli görev aldý. Ekimi yapýlan ve bugün hasadýný yaptýðýmýz buðdayý, ihtiyaç sahibi vatandaþlarýmýza teslim edeceðiz. Ýþçisiyle, emekçisiyle, kadýnlarý ve gençleriyle birlikte ürettik. Bu üretimden de halklarýmýz faydalanacak” dedi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.