sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DALTONLAR ÇETESÝ LÝDERÝ BARIÞ BOYUN, ÝTALYA’DA YAKALANDI

  •  22 Mayýs 2024 Çarþamba 16:17

"Daltonlar çetesi" olarak bilinen organize suç örgütü lideri Barýþ Boyun Ýtalya’nýn Viterbo þehrinde, Ýtalya ve Türk polisinden oluþan bir ekibin düzenlediði operasyonla yakalandý. Operasyonla ilgili bilgi veren Bakan Yerlikaya, "Boyun’un da aralarýnda bulunduðu organize suç örgütü üyesi 17’si Türk ve 2’si Ýtalyan olmak üzere toplam 19 þüpheli yakalandý" dedi.

Interpol iþbirliðinde 4 ülkede gerçekleþen suç örgütü operasyonunda 19 kiþi gözaltýna alýndý. Gözaltýna alýnanlar arasýnda suç örgütü elebaþý Barýþ Boyun da var.

 

 

Ýtalyan Polisinden (Polizia di Stato) yapýlan yazýlý açýklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruþturma Hakimliðinin çýkardýðý ihtiyati gözaltý kararý doðrultusunda, Ýtalya, Türkiye ve Uluslararasý Kriminal Polis Teþkilatý (Interpol) iþbirliðinde Ýtalya, Ýsviçre, Almanya ve Türkiye'de düzenlenen operasyonlarda 19 kiþi gözaltýna alýndý. Açýklamada, gözaltýna alýnanlara terör amaçlý suç örgütü kurmak, cinayet amaçlý silahlý çete kurmak, yaralama, yasa dýþý silah ve patlayýcý bulundurmak, silah kaçakçýlýðý, uyuþturucu kaçakçýlýðý, cinayet ve yasa dýþý göçe yardýmcý olmak suçlarýndan operasyon düzenlendiði bilgisi yer aldý.

 

 

Ýtalyan basýnýnda çýkan haberlerde, operasyon çerçevesinde gözaltýna alýnanlar arasýnda organize suç örgütü elebaþý Barýþ Boyun'un da bulunduðu belirtildi. Boyun'un sabah saatlerinde baþkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo'da gözaltýna alýndýðý ifade edildi.

 

 

Haberlerde, 40 yaþýndaki Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinin baþýndaki isimlerden olduðu ve 2022 yýlýnda gözaltýna alýndýðýnda Türk makamlarýnýn iade talebinde bulunduðu ancak Ýtalyan yargýsýnýn buna yeþil ýþýk yakmadýðý hatýrlatýldý.

 

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya operasyonla ilgili detaylarý þöyle açýkladý: "Ülkemiz adli makamlarýnca "Suç Ýþlemek Amacýyla Örgüt Kurmak, Kasten Öldürme" dahil 23 ayrý suçtan aranan, toplam 56 ayrý suç kaydý bulunan ve 3'ü cinayet olmak üzere; "Kasten Yaralama, 6136 Sayýlý Kanuna Muhalefet, Yaðma vb." suçlarýndan kýrmýzý bülten ile aranan, elebaþýlýðýný Barýþ Boyun'un yaptýðý organize suç örgütüne yönelik; Ýtalya Polisi ile KOM Baþkanlýðý, Ýnterpol Europol Daire Baþkanlýðý, Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü, Tekirdað Emniyet Müdürlüðü, Sakarya Emniyet Müdürlüklerince ortaklaþa yürütülen çalýþmalar kapsamýnda; Ýtalyan polisi tarafýndan Roma ve Milano'da operasyon düzenlendi. Operasyonda elebaþý Barýþ Boyun'un da aralarýnda bulunduðu organize suç örgütü üyesi 17'si Türk ve 2'si Ýtalyan olmak üzere toplam 19 þüpheli yakalandý.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.