sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER: "MERSÝN, ÖÐRENCÝ KENTÝDÝR"

  •  22 Mayýs 2024 Çarþamba 16:12

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, ‘Mersin Üniversitesi 2023-2024 Eðitim Öðretim Yýlý Mezuniyet Töreni’nde yaptýðý konuþmada, Mersin’in öðrenci kenti olduðunu söyledi.

Mersin Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleþen tören, mezun olan öðrencilerin kortej yürüyüþüyle baþladý. Mersin Büyükþehir Belediyesi Bandosunun mini konserinin ardýndan konuþmalara geçildi.

 

 

Mezuniyet töreninde baþarýlý birer eðitim-öðretim hayatý geçirerek mezun olmaya hak kazanan öðrencileri tebrik eden Baþkan Seçer, “Hayat uzun bir maraton. O maratonun belirli bir mesafesini kat ettiniz ama þimdi baþka bir aþama, baþka bir mesafe. Umut ediyorum hayatta her þey dilediðiniz gibi olsun” dedi..

 

 

Yaþ almýþlarýn genelde gençlere nasihat ettiðini hatýrlatarak kendisinin bunu yapmayacaðýný söyleyen Seçer, “Ben yeni neslin bu teknoloji, kitle iletiþim çaðýnda kendi yolunu bulacaðýna, karanlýklarý aydýnlatacaðýna caný yürekten inanýyorum. Atatürk’ün açtýðý aydýnlýk yolda ardýnýza bakmadan inançla, þevkle yürüyeceksiniz ve ülkemizi dünyada en güzel noktalara getireceksiniz. Sizlere inancýmýz tamdýr” diye konuþtu.

 

 

Atatürk’ün, ‘Benim manevi mirasým akýl ve bilimdir’ sözünü hatýrlatan Seçer, “Atatürk’ün izinde olduðunuzu biliyorum. Hayatta en hakiki mürþit ilimdir. Ýlimi takip edip dünyada rekabetin yüksek seviyelerde olduðu bu çaðda ülkemizi bu yarýþ içerisinde en iyi noktalara taþýyacaðýnýza inanýyoruz ve sizlerin yanýnda olduk, olmaya da devam edeceðiz. Dünya deðiþiyor, çað deðiþiyor. Dijital dönüþüm, bilgi teknolojilerine hýz yetiþmiyor ama takip edeceðiz. Yerimizde saydýðýmýz zaman geri kaldýðýmýzý bilmek durumundayýz” ifadelerini kullandý. Geçen 5 yýllýk görev süresinde de bilimi takip ettiðini ve Mersin Üniversitesi’ndeki akademisyenlerden bu konuda destekler de aldýðýný vurgulayan Seçer, “Mersin’e hizmet yaparken bizlere katký sunduðunuz için emeðinize saðlýk, yüreðinize saðlýk” diyerek akademisyenlere teþekkür etti.

 

 

Mersin’in öðrenci kenti olduðunu tekrar vurgulayan Seçer, Mersin’e üniversite eðitimi almak için gelen ve mezun olan öðrencilere seslenerek, “Mersin’de üniversite eðitimini tamamlayýp baþka þehirlerde, baþka ülkelerde çalýþma hayatýný sürdürecek olan gençlerimize sesleniyorum, güzel Mersin’imizin ve Mersinlilerimizin fahri elçisi olun, bizleri Türkiye’ye, dünyaya anlatýn. Mersin’in ne kadar müstesna, güzel, barýþ, huzur, kardeþlik kenti olduðunu anlatýn lütfen. Sizden bunu istiyoruz” diyerek öðrencilere ve onlara emek veren veliler, akademisyenler ve üniversitedeki tüm emekçilere de teþekkür etti. Seçer son olarak, “Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný olarak sizleri kentimizde misafir etmekten mutlu olduðumuzu ifade etmek istiyorum. Hepinizi çok seviyoruz. Hayatta mutluluklar, baþarýlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaþar ise Mersin Üniversitesi’nin köklü bir geçmiþe sahip bir üniversite olduðunu ve dýþ paydaþlarla devamlý iþ birliði içerisinde çalýþtýklarýný aktardý. Yaþar, “Bilimin ve çaðdaþlýðýn ýþýðýnda bir üniversite parolasý ile hareket eden Mersin Üniversitesi, 5 binin üzerinde personeli, yaklaþýk 50 binin üzerinde öðrencisi ve 100 binin üzerinde mezunu ile kendisini sürekli yenileyen köklü bir üniversitedir. Bilim ve teknoloji alanýnda ürettiðimiz projeler, kültür sanat alanýndaki faaliyetlerimiz, toplumsal katký çalýþmalarýmýz ve mezunlarýmýzla Mersin Üniversitemiz en iyi adýmlarla ilerlemektedir. Tüm dýþ paydaþlarýmýzla uyum içerisinde ve iþ birliði yaparak bilimsel, sanatsal ve toplumsal projeler üretiyoruz. Bizlerin amacý; üretilen projelerin ve bilimsel çalýþmalarýn þehrimize katký saðlamasýdýr. Bu nedenle þehrimizin ve ülkemizin geliþmesi için hep birlikte üretmeye devam edeceðiz” þeklinde konuþtu.

 

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da mezun olan öðrenciler için artýk yeni baþlangýçlarýn beklediðini dile getirdi. Mersin’in birçok yönden avantajlý bir þehir olduðunu vurgulayan Pehlivan, þöyle devam etti; "Ýlimiz, birçok yönüyle ön planda. Sanayisi, tarýmý, lojistiði ve turizmi ile. Bununla birlikte ilimiz, ayný zamanda bir eðitim þehri. Türkiye Cumhuriyetimizin birinci asrýný tamamladýk. Þimdi ikinci asrýndayýz. Bu yüzyýlý sizlerle birlikte hep birlikte güçlü bir þekilde inþa edeceðiz. Bu elbette çaðýn bilgisiyle, teknolojisiyle gerekli yapýmýný saðlamakla, milli manevi deðerlerin idrakiyle ve çok çalýþarak olacak. Bunu hep birlikte daha güçlü yarýnlar için yapacaðýz. Yapmaya devam edeceðiz.”

 

Mezuniyet töreni, öðrencilerin coþkulu bir þekilde kep atmasýnýn ardýndan sona erdi.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
BASKETBOL SÜPER LÝGÝ’NDE ÞAMPÝYON FENERBAHÇE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.